Tužiteljstvo BiH

Palo 15 kg heroina: Od droge kupovali vikendice po BiH

Prema navodima iz Tužiteljstva, zaplijenjena droga na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više od pola milijuna KM.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 10. 2021. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH objavilo je službene informacije o zapljeni na području Dalmacije i Istri oko 15 kilograma heroina i kilogram amfetamina.

Kako se navodi, aktivnosti su provedene protiv osoba koje se sumnjiče za međunarodno krijumčarenje velike količine teške droge, pranje novca i ulaganje u kupovine vikendica i nekretnina u BiH i regiji.

''Provedene aktivnosti nastavak su rada na predmetu međunarodne suradnje protiv državljanina BiH, koji je pod istragom duže vrijeme, a osumnjičen je da je u više navrata počinio krijumčarenje većih količina heroina iz BiH prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama EU'', navedeno je.

Prema navodima iz Tužiteljstva, zaplijenjena droga na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više od pola milijuna KM.

Iz Tužiteljstva su istakli da vode aktivnosti u okviru međunarodne operacije koju sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Njemačke, te da je zaplijenjena i veća količina eura.

Osumnjičeni je uhićen u srijedu, 13. listopada, na području Hrvatske, gdje je zabilježeno počinjenje krivičnog djela, a na području BiH izvršen je pretres osobe blisko povezane s osumnjičenim.

U okviru financijske istrage, vrše se pretresi i evidentiranje tokova novca, za koji se sumnja da je korišten za kupovinu više vikendica i nekretnina na području BiH i susjednih zemalja.

Akcija je, navodi se, rezultat dugotrajne istrage Tužiteljstva BiH i partnerskih institucija i agencija Hrvatske i Njemačke s ciljem razbijanja lanca krijumčarenja velike količine teške droge.

Tužiteljstvo je navelo da u interesu istrage, trenutno ne može obznaniti više detalja.

Kopirati
Drag cursor here to close