Optužnica

Mostarac krivotvorenim novčanicama kupovao u Kiseljaku

U optužnici se navodi, da je optuženi otputovao iz Mostara na područje Kiseljaka, gdje je u više trgovina i radnji, plasirao u promet krivotvorene novčanice.
Vijesti / Flash | 27. 10. 2021. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglu je optužnicu protiv Hadžiavdić Aldina, zv. ''Hadžo''  i ''Alda'', rođenog 1993. godine u Mostaru, državljanina BiH zbog krivotvorenja novca.

Optuženi se tereti da je, početkom 2019. godine, nezakonito pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica, valute KM, u apoenima od 50 i 20 KM, sa istim serijskim slovima i brojevima, koje je namjeravao pustiti u opticaj kao pravi novac.

U optužnici se navodi, da je optuženi otputovao iz Mostara na područje Kiseljaka, gdje je u više trgovina i radnji, plasirao u promet krivotvorene novčanice.Tijekom policijske kontrole, kod optuženog su pronađene krivotvorene novčanice, te je pretresom njegove obiteljske kuće, pronađeno više desetina krivotvorenih novčanica, koje su oduzete.

Optuženi se tereti za kazneno djelo krivotvorenja novca iz članka 205. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close