"Povraćali su i bili dezorijentirani"

Detalji trovanja šesteročlane obitelji: Srećom je netko bio budan

U bolnicu su zaprimljeni supružnici stari 46 i 41 godinu, njihova djeca, sin (18) i kći (14) te žena stara 62 godine, pretpostavlja se baka.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 04. 2023. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak devetorica vatrogasaca pomagala su tehničarima varaždinske Hitne pomoći da u noći s nedjelje na ponedjeljak iz kuće kojom se nešto ranije proširio ugljični monoksid izbave otrovanih šestero osoba iz jedne obitelji od kojih je njih petero hitno prevezeno u Opću bolnicu Varaždin.

U bolnicu su zaprimljeni supružnici stari 46 i 41 godinu, njihova djeca, sin (18) i kći (14) te žena stara 62 godine, pretpostavlja se baka. Svi su oni povraćali i bili vidno dezorijentirani.  

Nakon bolničkog su pregleda supružnici pušteni na kućno liječenje, starija gospođa je s Jedinice intenzivnog liječenja na kojoj je ležala, danas otpuštena iz bolnice dok je četrnaestogodišnjakinja zadržana u bolnici, rekao je za Jutarnji ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.

"I djevojčica je dobro, ali prema procjeni je liječnika zadržana na 48-satnom promatranju", rekao je Poljak.

Obiteljskom se kućom u mirnom varaždinskom kvartu u blizini rijeke Drave ugljični monoksid počeo širiti noću, kad je većina ukućana već spavala. Srećom je netko bio budan, primijetio da nešto nije u redu i pozvao pomoć. Vatrogasci su dobili dojavu u 00:59.

Pretpostavka je da se usred neispravnog dimnjaka i plinskog bojlera smrtonosni plin vraćao u kuću.

"Kad smo stigli, hitna pomoć je već otvorila sve prozore, prozračivali i zbrinjavala unesrećene od kojih su svi imali simptome trovanja. Povraćali su i bili dezorijentirani", kaže za Jutarnji zamjenik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin Božidar Horvat.

Djelatnici hitne medicinske pomoći pozvali su dodatna kola kako bi sve unesrećene što prije odvezla u Opću bolnicu Varaždin i pružila im potrebnu medicinsku skrb. Za to su vrijeme uz pomoć eksplozimetra vatrogasci utvrdili veću koncentraciju ugljičnog monoksida, zatvorili ventil na vanjskom priključku plina i na bojleru u kupaonici.

Kopirati
Drag cursor here to close