Višemilijunska imovinska korist

Automafiji određen pritvor - krali luksuzna vozila u Europi pa ih prepravljali i prodavali

Članovi 'automafije' su krali luksuzna vozila u Europi, pa im u Srbiji "mijenjali opis", privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila
Vijesti / Crna Kronika | 19. 08. 2023. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičenima G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizirani kriminal, odredio je pritvor zbog sumnje da su automobile visoke klase krali u Europi i dovozili u Srbiju kako bi ih prepravljali i preprodavali, piše Telegraf.

Pritvor je prema G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. određen jer postoje okolnosti koje ukazuju da će, svaki ponaosob, ometati postupak uticajem na svjedoke, kao i usljed postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, pri čemu je prema Ž.Č. i D.S. pritvor određen i iz razloga koje ukazuju na opasnost od bjega.

Prema priopćenju iz MUP-a Srbije, u ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizirane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Euopske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Srbije.

Ta vozila su, u unaprijed osiguranum garažama, radionicama-'štekovima' prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilijunsku protiupravnu imovinsku korist.

 

Kopirati
Drag cursor here to close