Stožer Civilne zaštite

Apel svim dobrovoljcima: Pomozite u gašenju požara na Blidinju

Pozivaju se svi spremni pojedinci da se večeras (21.7.2022.) do 21h jave na brojeve telefona: Milan Jukić - 063 273 311 i Antonio Galić 063 666 674.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 07. 2022. u 16:19 Bljesak/Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer Civilne zaštite općine Posušje uputio je u četvrtak apel svim žiteljima i vlasnicima nekretnina na području Blidinja, ostalim fizički spremnim dobrovoljcima iz Posušja i drugih općina/gradova da pruže pomoć u gašenju požara na području Parka prirode Blidinje.

Vatrenu stihiju gase vartogasci, planinari, pripadnici GSS-a i dobrovoljci neprekidno već nekoliko dana te im je nužna pomoć u nastavku borbe s ovom prirodnom nesrećom.

Stoga se pozivaju svi spremni pojedinci da se večeras (21.7.2022.) do 21h jave na brojeve telefona: Milan Jukić - 063 273 311 i Antonio Galić 063 666 674, kako bi potvrdili svoj dolazak za sutra u 8h ujutro kod Planinarskog doma u Masnoj Luci odakle će se kordinirati daljnje akcije gašenja.

Podsjećamo, u skladu s Odlukom Predsjedništva Bosne i Hecegovine, Oružane snage BiH su već treći dan angažirale ljudske i materijalne resurse na pomoći gašenja velikog šumskog požara na Čvrsnici u Nacionalnom parku Blidinje, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane-odbrane BiH

U misiji gašenja požara na Čvrsnici, Oružane snage BiH su angažirale helikoptere Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane, kao i pripadnike 4. pješadijske brigade.

Zadatak gašenja požara na izuzetno zahtjevnom i nepristupačnom terenu se realizira u koordinaciji s pripadnicima vatrogasnih jedinica i gorskih službi na terenu.

U prethodnim danima pružena je neophodna pomoć na gašenju požara na lokacijama Boračkog jezera u blizni Konjica i Blizanci kod Čitluka.

Oružane snage BiH ostaju spremne i dalje pružati pomoći civilnim organima u odgovoru na prirodne nesreće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, priopćeno je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close