Samo kanadera nema

Svi su na Blidinju - od Oružanih snaga, vatrogasaca, pripadnika gorskih službi do brojnih volontera

Prema neslužbenim informacijama Općina Posušje spremna je proglasiti stanje prirodne nesreće.
Vijesti / Flash | 21. 07. 2022. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopteri Oružanih snaga BiH ponovno su u 11 sati započeli gašenje požara na Čvrsnici u Nacionalnom parku Blidinje, potvrđeno je iz Civilne zaštite ZHŽ-a.

U gašenje požara od jutros su osim pripadnika JVP Posušje, DVD-a Rakitno, planinara, djelatnika ŠGD-a ŽZH i Hercegbosanske šume, uključeni i pripadnici svih vatrogasnih postrojbi u Županiji Zapadnohercegovačkoj, gorskih službi spašavanja, kao i pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Tomislavgrada, Čapljina i Jablanica, te pripadnici OS BiH. Brojnim vatrogascima i volonterima na Blidinju danas su se pridružili i vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Foto: Bljesak.info / Na Blidinju danas su se pridružili i vatrogasci PVP Mostar

Ovo je druga akcija Oružanih snaga danas na Blidinju. Jutros su dva helikoptera Oružanih snaga u 7.30 do 9.15 sati (po 10 naleta) gasili požar na Čvrsnici. Helikopter je jučer u popodnevnim satima pomagao u gašenju požara na Čvrsnici na lokaciji Ćužića kuk.

Danas nešto ranije upućen je još jedan poziv za angažiranje kanadera iz Hrvatske. Iz Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, još uvijek nema informacija o dolasku kanadera, a situacija se mijenja iz sata u sat. Prema neslužbenim informacijama Općina Posušje spremna je proglasiti stanje prirodne nesreće.

Foto: Bljesak.info / Pretpostavlja se da je do sada je opožareno oko 100 hektara šume i niskog raslinja

Podsjetimo, požar je na ovom području izbio 16. srpnja u 22.00 sata. Teren na kojem je izbio požar je izuzetno nepristupačan i uz pomoć vjetra se širi velikom brzinom. Pretpostavlja se da je do sada je opožareno oko 100 hektara šume i niskog raslinja.

Kopirati
Drag cursor here to close