Akcija Hercegovina

Akcija u Grudama - bez detalja zbog sigurnosti istrage

Akcija se provodila radi dokumentiranja kaznenog djela i osoba u vezi s kaznenim djelom ''Prikrivanje'' o ''Teška krađa.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 06. 2023. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U interesu istrage za sada ne možemo davati detaljnije informacije'', rekla je za Bljesak.info Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za informiranje Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, o akciji Hercegovina koja je jučer realizirana na području Gruda.

''Nakon konzultacija s uređujućim tužiteljem obavještavam Vas da se provode istražne radnje radi prikupljanja i dokumentiranja događaja. Uređujući tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu je prethodno dao informacije za FUP, koje ste prethodno u svom članku objavili'', kazala je Matijević.

Podsjetimo, jučer je iz FUP-a priopćeno kako su izvršeni pretresi na auto otpadima na dvije lokacije u srijedu kada su policijski službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (FUP), od ranih jutarnjih sati, realizirali akciju kodnog naziva ''Hercegovina''.   

Akcija se provodila radi dokumentiranja kaznenog djela i osoba u vezi s kaznenim djelom ''Prikrivanje'' iz člana 300. Kaznenog zakona FBiH, a sve u vezi s kaznenim djelom ''Teška krađa'' iz člana 287. Kaznenog zakona FBiH. 

 ''Vezano za navedeno, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Ljubuškom izvršeni su pretresi na auto otpadima na dvije lokacije, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji su traženi Naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku. Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti na dokumetiranju predmetnog kaznenog djela i osoba koja se dovode u vezu s istim'', priopćeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close