Uhićeno više osoba

Snimka uhićenih u akciji FUP-a u Mostaru

Za sada su uhićene četiri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo udruživanje radi izvršenja kaznenih djela, a u vezi sa sprečavanjem dokazivanja i poticanje na davanje lažnog iskaza.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 05. 2023. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri osobe inicijala  E.B. (1965.), V.V. (1972.), K.E. (1997.) iz Mostara i  A.M. (1988.) iz Tuzle, uhićene su u Mostaru zbog sumnje da su utjecali na svjedoke i sudionike u kaznenom predmetu za organizirani kriminal u kojem je optužen Sado Đugum.

''Federalna uprava policije – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, pod nadzorom tužitelja Županijskog-tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, a po naredbi Općinskog suda u Mostaru uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ i Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, provode operativnu akciju na području Hercegovačko-neretvanske i Tuzlanske županije u cilju otkrivanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnog djela, Poticuanje na krivično djelo, Davanje lažnog iskaza iz čl. 348.st.3. u vezi sa st.1 KZ F BiH, u vezi sa čl. 32. KZ F BiH, te krivičnog djela Sprječavanje dokazivanja iz čl. 349. st.1. KZ F BiH'', navodi se u priopćenju FUP-a.

Dodaju kako je u sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen pretres na tri lokacije na području Mostara i tri lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Akcija FUP-a u Mostaru - Snimka uhićenih u akciji FUP-a u Mostaru

Foto: Bljesak.info / Akcija FUP-a u Mostaru

''Tom prilikom  su slobode lišene četiti osobe inicijala E.B. (1965.), V.V. (1972.), K.E. (1997.) iz Mostara i A.M. (1988.) iz Tuzle. Prilikom pretresa pronađeni su predmeti traženi naredbom suda, mobilni telefonski aparati, sim kartice, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedene osobe se sumnjiče da su utjecale na svjedoke i suučesnike u krivičnom predmetu za organizirani kriminal u kojem je optužen S. Đ. i ostali.

 

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predane nadležnom Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navode u priopćenju FUP-a.

Foto: Bljesak.info / Akcija FUP-a u Mostaru

Podsjetimo, optužnicom se optuženima Sadi Đugumu, Adnanu Šljiviću i Alenu Fali stavlja na teret da su tijekom 2019. godine, pa do kolovoza 2021. godine, na području HNŽ-a, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi velike vrijednosti, uz uporabu sile i ozbiljnih prijetnji, te uz uporabu oružja, kao grupa za organizirani kriminal koju je organizirao i kojom je rukovodio Sado Đugum, počinili više kaznenih djela.

Navode se, kazneno djelo Organizirani kriminal iz čl. 342. u vezi sa produljenim kaznenim djelom Iznuda iz čl. 295. st.2 u vezi sa st.1 Kaznenog zakona Federacije BiH, Izazivanje opće opasnosti iz čl.323., u vezi sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH u stjecaju sa kaznenim djelom Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.238. st.1. KZ F BiH.

Optuženom Sadi Đugumu stavlja se na teret, također i izvršenje kaznenih djela Navođenje na prostituciju iz čl.210. ranije važećeg KZ F BiH, Trgovina ljudima iz čl. 210a st.2. KZ F BiH i poticanje na kazneno djelo Ubojstvo iz čl. 166. KZ F BiH u vezi sa čl. 32. st.2. KZ F BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close