Brčko

Akcija "Štit II": Uhićene četiri osobe, zapljenjen kilogram i pol droge

Policija trenutno traga za jednom osumnjičenom osobom
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2023. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici policije u Brčkom na prostoru distrikta su izveli akciju u kojoj su uhitili četiri osobe i zaplijenili kilogram i pol droge. Policija trenutno traga za jednom osumnjičenom osobom.

Naime, provodeći planske istražne mjere i radnje na sprječavanju organiziranog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici su jučer po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta i pod nadzorom Tužiteljstva, proveli akciju kodnog naziva "Štit II". Kako su priopćili iz policije, akcija je provedena radi dokazivanja da je više osumnjičenih osoba počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresi na pet lokacija

''Tijekom akcije izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Brčko distrikta BiH, a izvršeni su i pretresi četiri osobe, šest stambenih objekata, jednog vozila i jednog motocikla i tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto: jedan kilogram i 502,536 grama opojne droge Marihuana, dvije drobilice, jedna digitalna vaga, šest komada mobilnih telefona, novac raznih apoena u iznosu od 16.740 konvertibilnih maraka, 3.455 eura 11150,00 HUF i 30 hrvatskih kuna, zatim razna dokumentacija i drugi predmeti u vezi s izvršenjem navedenog kaznenog djela'', priopćeno je iz policije.

Privedeno šest osoba

U prostorije Policije privedeno je ukupno šest osoba nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su četvorica uhićena zbog osnova sumnje da su počinili već navedeno kazneno djelo.

Također, za jednom osobom je raspisana potraga, dok će uhićeni uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predati u dalju nadležnost Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close