Crne Gore

Uhićen bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović

Crnogorski mediji prenose da u akciji ima još uhićenih osoba.
Vijesti / Flash | 24. 07. 2023. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović uhićen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužiteljstva.

"Specijalno policijsko odjeljenje, po naredbi suda, u suradnji sa EUROPOL-om, vrši pretres stanova i drugih prostorija više osoba u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje", priopćio je državni tužitelj i glasonogovrnik Vukas Radonjić.

Crnogorski mediji prenose da u akciji ima još uhićenih osoba.

Veljović je od ljeta 2007. do 2011. godine bio direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. srpnja 2018. do 17. prosinca 2020. godine bio u drugom mandatu prvi čovjek crnogorske policije, piše Srna.

Tijekom karijere na čelu sigurnosnog sektora, Veljovića su opozicijske stranke dio nevladinih organizacija i medija često optuživali za netransparentnost, zloupotrebu policije i moći, bespogovornu političku lojalnost Milu Đukanoviću, ali i za umiješanost u brojne slučajeve prodaje državne imovine.

Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast sigurnosti i obrane, a u vrijeme vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Kada je u prosincu 2020. godine poslije razgovora s tadašnjim potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem otišao iz Uprave policije, ponovo je zaposlen u kabinetu tadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića.

Funkciju savjetnika za sigurnost i obranu Veljović je obavljao do 20. svibnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close