Policija moli za pomoć

Otkriven ubojica s Ilidže

Vijesti / Crna Kronika | 19. 11. 2020. u 07:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Osumnjičenik za ubojstvo na Ilidži

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo došli su do saznanja da se državljanin Maroka čiji su inicijali A.H. (34) nalazio u Barskoj ulici na Ilidži, gdje je u napadu jedna osoba ubijena, a dvije ozlijeđene.

Policija je do ovih saznanja došla radeći, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva, na rasvjetljavanju i dokumentiranju sinoćnjeg događaja, objavljeno je iz kantonalnog MUP-a.

Iz sarajevske policije uputili su molbu građanima da eventualna saznanja o navedenoj osobi, odnosno njegovom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo ili najbližoj policijskoj stanici.

Ogorčeni mještani Ilidže okupili su se u srijedu u Maloj aleji kako bi osudili ubojstvo u naselju Otes, koje su počinili migranti, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante s ulica.

Naime, trojica migranata su u Barskoj ulici nožem napali mještane naselja Otes. U ovom napadu preminuo je državljanin BiH Jasmin Berović (36), dok su još dvije osobe ozlijeđene.

Sarajevski mediji pišu kako je osumnjičeni Marokanac, imenom Hacham Aglaras, od ranije poznat našoj policiji jer je u listopadu prošle godine kod njega pronađeno sedam vrećica marihuane zbog čega je bio osuđen na uvjetnu kaznu zatvora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close