Nikšić

Rasvijetljena pljačka i ubojstvo u Nikšiću: U zločinu sudjelovalo pet državljana BiH

Na konferenciji za medije je pojašnjeno da je grupa od srpnja pripremala razbojništvo, ali u cilju istrage nisu željeli da otkriju tko je od razbojnika povukao okidač i ubio Mrdaka.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 11. 2021. u 15:00 Bljesak.info
Prilog Vijesti o pljački i ubojstvu u Nikšiću

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam osoba, od čega su petorica državljani BiH, zbog pljačke 423.000 eura iz pošte u Nikšiću i ubojstva zaštitara Ljubiše Mrdaka.

Od toga četvorica razbojnika se nalaze iz rešetaka, dok su trojica u bijegu i za njima će biti raspisana Interpol potjernica. Iza rešetaka su Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaša, koje je prošlog tjedna pritvorio sud u Banjoj Luci. U Crnoj Gori su pritvoreni Mitar Knežević iz Nikšića i Stefan Regojević iz Budve, koji je rodom iz Banje Luke. Potjernice će biti raspisane za M. N., S.S. i D.B. svi iz Banje Luke, prenosi Dnevni Avaz.

Foto: Anadolija / Policija u Crnoj Gori

Viši tužitelj Maja Jovanić na konferenciji za medije u Upravi policije Crne Gore saopćila je da se svim osumnjičenima na teret stavlja razbojništvo sa smrtnim ishodom u suizvršilaštvu.

"Rezultati na rasvjetljavanju ovog teškog kaznenog djela postignuti su zahvaljujući izvrsnoj suradnji s kolegama iz BiH", rekla je Jovanić.

Foto: RadioTitograf / Konferencija za medije

Kako Avaz neslužbeno saznaje da su najveći posao na identificiranju razbojnika odradili operativci Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Crnogorski mediji prenose da je Radovan Radulović iz CB Niškić objasnio da je tijekom pljačke jedan projektil pogodio Mrdaka. Naveo je da je u rasvjetljavanju ovog slučaja pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori i desetine u BiH. U cilju identifikacije osumnjičenih izuzeto je nadzor s 250 kamera i poduzete su brojne druge mjere i radnje.

Na konferenciji za medije je pojašnjeno da je grupa od srpnja pripremala razbojništvo, ali u cilju istrage nisu željeli da otkriju tko je od razbojnika povukao okidač i ubio Mrdaka.

Krvavo razbojništvo u Nikšiću izvršeno je 20. listopada ove godine kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike ”Security gard Montenegro” koji su osiguravali transport novca.

Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu Nissan Qashqai na parkingu iza pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana osiguranja i kundacima ih udarali po glavi i tijelu. Mrdak se suprotstavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi.

Mrdak je ubrzo prevezen u bolnicu, gdje je nažalost podlegao.

Razbojnici su pobjegli i u mjestu Grebice su zapalili Nissan za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje svih počinilaca.

Kopirati
Drag cursor here to close