Istraga u tijeku

Pljačka pošte i ubojstvo u Nikšiću: Ukradeni Nissan Qashqai istragu odveo u BiH

PU Trebinje priopćila je da je Albijanić uhićen u svojoj kući u Bileći zbog sumnje da je počinio razbojništvo.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 10. 2021. u 07:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stojan Albijanić (27) iz Bileće uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu s oružanom pljačkom pošte u Nikšiću koja se dogodila u srijedu, kada su maskirani razbojnici ubili radnika osiguranja Ljubišu Mrdaka i navodno ukrali blizu 400.000 eura.

Kako javlja Avaz, u okviru istrage, policija u Hercegovini traga za još jednom osobom radi provjere alibija i moguće umiješanosti u krvavu pljačku.

Izvršen pretres

''Muškarac za kojim se traga rodom je iz Nikšića i više puta je osuđivan za razbojništva u BiH i Crnoj Gori, kao i zbog šverca marihuane'', kaže dobro upućeni izvor.

PU Trebinje priopćila je da je Albijanić uhićen u svojoj kući u Bileći zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

''Prema naredbi Okružnog suda Trebinje, izvršen je pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi S. A. Pronađeni su i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju razbojništva koje se dogodilo u Nikšiću'', rekla je glasnogovornica PU Trebinje Jelena Biberdžić.

U policiji kažu da su istražitelji do Albijanića došli na osnovu terenca Nissan Qashqai, koji je korišten u pljački. Razbojnici su njime pobjegli do mjesta Grebice kod Nikšića, gdje su ga zapalili. Ispostavilo se da se radi o terencu koji je 8. rujna ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Određeni tragovi policiju su odveli do Albijanića.

''Graničnim provjerama utvrđeno je da je Albijanić nakon pljačke pošte prešao granicu i otišao u Republiku Srpsku. Radilo se o legalnom prijelazu granice, koji je uredno evidentiran'', kaže izvor iz policije.

U policiji ne žele otkrivati je li Bilećanin osumnjičen kao direktni izvršitelj pljačke, ni kakvu je konkretnu ulogu imao u tom zločinu.

Inače, Albijanić ima čist dosje i nije poznat po težim krivičnim djelima. Ipak, bio je "na radaru" policije, ali više zbog ljudi u čijem je društvu često viđan.

Pljačka pošte u Nikšiću izvršena je u srijedu oko devet sati, kada su, naoružani automatskim puškama, razbojnici napali vozilo i radnike firme ”Security gard Montenegro” koji su osiguravali transport novca.

U Nissan Qashqaiju čekali su na parkingu, iza pošte. Kada je novac namijenjen za isplatu mirovina stigao, biber-sprejem su poprskali dvojicu zaštitara te su ih kundacima udarali po glavi i tijelu. U pomoć je priskočio Ljubiša Mrdak, kolega iz osiguranja, koji se suprotstavio razbojnicima. Jedan od njih Mrdaku je iz blizine pucao u grudi. Nesretni čovjek je prevezen u bolnicu, gdje je ubrzo podlegao.

U Herceg-Novom jučer je uhićen Nikšićanin M. K. zbog sumnje da je sudjelovao u oružanoj pljački.

Policija na nogama

Nakon uhićenja Stojana Albijanića, u Hercegovini su jake policijske snage bile dignute ”na noge” i angažirane u potrazi za njegovim suučesnicima. Sumnja se da je većina razbojnika nakon pljačke prebjegla u BiH. Na njihovoj identifikaciji se intenzivno radi. Albijanić je bio član bratstva “Srbska čast” i učesnik litija u Nikšiću.

Ostali supruga i sin

Cijeli Nikšić i Crna Gora oplakuju smrt Ljubiše Mrdaka, za kojeg njegovi sugrađani tvrde da je bio izuzetno dobar čovjek. Iza njega su ostali sin i supruga, a nedavno je postao i djed. Bio je član Kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Sveti Sava“ iz Nikšića.

Kopirati
Drag cursor here to close