Akcija ''Damask''

SIPA uhitila jednu osobu zbog organiziranja terorističke skupine

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računala, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stickovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kazneno, postupku.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 09. 2018. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba uhićena je u Gradačcu zbog organiziranja terorističke skupine i protuzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, objavila je u četvrtak SIPA.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, u četvrtka ujutro su, u okviru predmeta kodnog naziva ''Damask'', na području općine Gradačac, po usmenoj naredbi Tužiteljstva BiH, uhitili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 202d. stavak (2) ''Organiziranje terorističke skupine'' i ''Protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama'' iz članka 162b. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres osobe, objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni. Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računala, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stickovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad uhićenom osobom, koja će u skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu biti predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close