Sastanak sa Zvizdićem

Europarlamentarci ohrabrili bh. vlast za europski put

Predsjedavajući Zvizdić je informirao europarlamentarce o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH
Vijesti / BiH-EU | 30. 08. 2018. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara (VM) BiH Denis Zvizdić razgovarao je u četvrtak u Sarajevu sa izaslanstvom Europskog parlamenta, grupom  Europske narodne stranke (EPP), priopćeno je iz VM BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je informirao europarlamentarce o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH. Kako navode u priopćenju, istaknuo je opredijeljenost Vijeća ministara BiH euroatlantskim integracijama, kao primarnom vanjsko-političkom cilju Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je BiH odgovorila na Upitnik EK i da se trenutno radi na izradi odgovora na dodatna pitanja. Dodao je da bi dobijanje kandidatskog statusa bio veliki podsticaj za nastavak procesa integracija BiH i regije u EU, kao i daljoj političkoj stabilizaciji, izgradnji mira i ekonomskom razvoju, stoji u priopćenju.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao europarlamentarce da je Vijeće ministara BiH u srijedu na 152. sjednici usvojilo Okvirnu energetsku strategiju BiH do 2035. godine, čime je otvoren pristup novim razvojnim fondovima i omogućeno ravnopravno partnersko sudjelovanje u projektima u okviru Berlinskog procesa.

U priopćenju navode da vođa delegacije ispred EPP, potpredsjednik EPP grupe zadužen za proširenje i mediteransku politiku, europarlamentarac iz Republike Bugarske Andrey Kovatchev rekao je da EPP grupacija u Europskom parlamentu pruža punu podršku euroatlantskim aspiracijama Bosne i Hercegovine.

Kovatchev je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću na napretku u integracijskim procesima i realiziranim reformama, te ohrabrio vlasti u BiH da nastave sa neophodnim reformskim procesima kako bi se ubrzao europski put naše zemlje, stoji u priopćenju Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close