Odlična utakmica, neizvjesna završnica

Veležu pripao rukometni derbi

Deveterac je morao na kraju obrani golman Veleža kako bi spriječio eventualno izjednačenje. Kod Veleža najefikasniji Zlatko Kreso sa 7 golova, kod Zrinjskog Tomislav Ereš je postigao najviše, devet.
Sport / Rukomet | 19. 03. 2023. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaesto kolo u Prvoj ligi FBiH za rukometaše - skupina Jug ponudilo je drugi ovosezonski okršaj mostarskih klubova. Nakon dosta uzbuđenja, neizvjesnosti i velike borbe, Velež je ostvario trijumf rezultatom 22:21.

Niti jedna momčad nije uspijevala ostvariti solidniju rezultatsku prednost tijekom susreta, Velež je u jednom trenutku imao tri gola prednosti, ali je Zrinjski brzo vratio utakmicu u egal. Nakon prvog poluvremena Velež je imao gol prednosti, vodstvo 11:10. Drugo poluvrijeme identičan razvoj situacije na terenu. Zrinjski je za gol korak ispred, ali se onda u završnici utakmice razbranio golman domaćih Hebibović. Prethodno je Velež ostao bez dvojice važnih igrača, Šapuh i Zlatko Kreso su morali napustiti teren zbog ozljeda.

Velež ima gol prednosti, ali kako domaći ne mogu otići na +2, tako ni gosti ne uspijevaju poravnati. Domaći nisu iskoristili jedan napad na 40 sekundi prije kraja, 25 sekundi kasnije ide napad Zrinjskog, ali igrači Veleža prave prekršaj. Deveterac je morao na kraju obrani golman Veleža kako bi spriječio eventualno izjednačenje. Kod Veleža najefikasniji Zlatko Kreso sa 7 golova, kod Zrinjskog Tomislav Ereš je postigao najviše, devet.

Nakon ove utakmice Zrinjski je ostao na 17 bodova, dok je Velež osmi, sada ima deset bodova. U narednom kolu Zrinjski dočekuje Briješće, Velež gostuje Respectu.

Kopirati
Drag cursor here to close