Odluka pala u posljednjoj minuti

Velež slavio u gradskom derbiju i ostao na vrhu tabele

60 sekundi prije kraja, Velež je imao gol prednosti i napad. 25 sekundi prije kraja, stiže gol za pobjedu 28:26.
Sport / Rukomet | 24. 03. 2024. u 02:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

16. kolo Prve lige FBiH - jug, ponudilo je drugi ovosezonski gradski derbi u kojem je nakon dosta uzbuđenja i preokreta slavio Velež 28:26. Kako se i očekivalo utakmica je privukla veliku pažnju ljubitelja rukometa. Za Velež je opet imala posebnu težinu s obzirom na to da se ekipa nalazi na vrhu tabele i bori za ulazak u Premijer ligu.

To se očito odrazilo da domaći sastav, pa je Zrinjski već na početku utakmice došao do prednosti od dva gola.

Pokušali su domaći rukometaši obranom 5-1 zaustaviti gradskog rivala, ali Zrinjski u desetoj minuti ima i četiri gola prednosti. U prvih 14-15 minuta igrači Veleža su postigli tek četiri gola, Zrinjski je to iskoristio pa je pobjegao na +5. 

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Zrinjski je imao četiri gola prednosti. Međutim, u toj završnici, Velež je napravio mini seriju 3:0 i vratio se u utakmicu.

U prvih desetak minuta igre u drugom poluvremenu situacija se na terenu nije promijenila, Zrinjski je i dalje imao određenu prednost. Od 40. minute se igra gol za gol, sve do 53. minute. Velež je imao gol prednosti, igrači Zrinjskog nisu realizirali duži napad, dok je na drugoj strani nakon sedmerca domaći sastav otišao na 25:23.

U tim trenucima, svaka lopta je bila izuzetno važna. Jedni i drugi se muče u realizaciji, ziceri se promašuju, golmani brane. Velež propušta svoje situacije da ode na dva razlike, Zrinjski na drugoj strani da izjednači. 60 sekundi prije kraja, Velež je imao gol prednosti i napad. 25 sekundi prije kraja, domaći stižu do pobjede. 

U ekipi Veleža, Begović je postigao devet golova, Zlatić sedam.
Baš kao i kod Zrinjskog Juraj Brkić i Cvitanović

 

Kopirati
Drag cursor here to close