Prošle sezone su se provukli

Vardar izbačen iz Lige prvaka

Prošle sezone se makedonski predstavnik nekako provukao, pa su u Vardaru bili uvjereni kako će i ovaj put pronaći zajedni jezik sa IHF-om, što se nije dogodilo.
Sport / Rukomet | 22. 06. 2022. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji dvostruki europski prvak, momčad koja je strašno napredovala posljednjih godina, Vardar iz Skopja izbačen je iz svih europskih natjecanja zbog dugova prema igračima koji datiraju iz 2017. godine.

Prošle sezone se makedonski predstavnik nekako provukao, pa su u Vardaru bili uvjereni kako će i ovaj put pronaći zajedni jezik sa IHF-om, što se nije dogodilo. Nešto slično dogodilo se i Zagrebu kada je zbog dugovanja u sezoni 2001/02. bio udaljen iz europskih natjecanja godinu dana, dok nije vratio dug. A blizu te priče prije dvije godine bilo je i poljsko Kielce, no Bertus Servaas dugove je vratio.

U razgovoru za portal 24 Rakomet, predsjednik Vardara i tvorac njegovih temelja prije dolaska Sergeja Samsonjenka Mihajlo Mihajlovski, inače i predsjednik SEHA lige i dopredsjednik RS Makedonije, tvrdi:

"Odluka je donesena, ali nam je nije dostavljena, pa je ne smatramo za odluku nego kao zaključak sastanka, što pravno nije dovoljno. Prijedlog je da Vardar ne igra Ligu prvaka u idućoj sezoni. Imao sam sastanak sa predsjednikom EHF-a Wiedererom i poslije toga i usmeno mi je potvrđeno da Vardar neće igrati Ligu prvaka sljedeće sezone. Međutim, njihova objašnjena i argumenti su pogrešni i na staklenim nogama. Naš odvjetnički tim uplatio je prigovor na taj prijedlog i zaključke. To je zasad to. Osnovna poanta je kašnjenje u plaćanju. Moram reći da smo lani u kolovozu platili 700.000 eura duga, da smo uplatili 300.000 eura depozita. Ostatk ide na Sergeja Samsonjenka. Uglavnom, ova njihova odluka nema argumenata i treba joj obrazloženje. Postoje trojica igrača koja su nas prijavila EHF-u i tu je početak svega.nismo očekivali ovako nešto, tim više što s prijavom nije bilo nikakvih problema, što smo razgovarali s Wiedererom. Zato je to kao grom iz vedra neba za sve nas" rekao je Mihajlovski.

Kopirati
Drag cursor here to close