Veliki rukometaš

Kiril Lazarov objavio kraj karijere

Makedonski mediji pišu da je Lazar igrao rukomet od 13. godine, a trofeje je osvajao u Sjevernoj Makedoniji, Mađarskoj, Francuskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj.
Sport / Rukomet | 07. 06. 2022. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati makedonski rukometaš Kiril Lazarov nakon više od dva desetljeća profesionalnog igranja najavio je da na kraju ove sezone završava karijeru.

42-godišnji rukometaš Nantesa najbolji je strijelac EHF Lige prvaka svih vremena, a najavio je da će posljednju utakmicu u karijeri odigrati 11. lipnja protiv PSG-a u finalu najelitnijeg klupskog rukometnog natjecanja u Europi.

Prije toga će njegov Nantes, koji je završio na drugom mjestu francuske lige, također odigrati utakmicu protiv Toulousea u posljednjih 30 kola tamošnjeg prvenstva. Valja reći i da je Lazarov od 2021. godine izbornik rukometne reprezentacije Sjeverne Makedonije.

"Dragi, mom dugom i lijepom putu je došao kraj. Odluku je bilo teško donijeti, međutim, očekivala se. Teško je, jer volim to što radim, svim srcem i s puno strasti i entuzijazma , a u mojim godinama nije lako igrati na visokoj razini u klubu koji ima velika očekivanja i ambicije”, napisao je, među ostalim, ovaj sjajni rukometaš.

Makedonski mediji pišu da je Lazar igrao rukomet od 13. godine, a trofeje je osvajao u Sjevernoj Makedoniji, Mađarskoj, Francuskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj.

Lazarov je u karijeri osvojio ukupno 56 trofeja, a postao je i prvi igrač koji je nadmašio 1000 golova u Ligi prvaka. U dresu reprezentacije Sjeverne Makedonije odigrao je ukupno 236 utakmica i postigao 1727 golova. Igrao je u Ligi prvaka 20 sezona.

Kopirati
Drag cursor here to close