SP rukometaša 2025

Težak zadatak u baražu za rukometaše

S jedne strane su Slovenija, Mađarska, Portugal, Austrija, Islanda, Nizozemska, Španjolska, Crne Gora, Češka, Poljska i Sjeverna Makedonija.
Sport / Rukomet | 25. 01. 2024. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da svaka pobjeda na velikom takmičenju ima svoju težinu, baš kao što svaki poraz vas dublje gura u problem. Bez obzira o kojem takmičenju se radi. To je na svojoj koži osjetila muška rukometna reprezentacija BiH, koja ako je za utjehu neće morati igrati neke pretkvalifikacije kao što je nekada bio slučaj, ali je zato tu neizostavni baraž.

Već je poznato 18 reprezentacija koje će igrati na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Kvalifikacije će dati još 11 sudionika, a BiH se nalazi u drugom šeširu. Protivnici koji se nalaze na drugoj strani ždrijeba su izuzetno teški.

S jedne strane su Slovenija, Mađarska, Portugal, Austrija, Islanda, Nizozemska, Španjolska, Crne Gora, Češka, Poljska i Sjeverna Makedonija. Sa druge pored Bosne i Hercegovine, u šeširu nenositelja se nalaze još i Gruzija, Farski Otoci, Švicarska, Rumunjska, Grčka, te pobjednici prvog kruga kvalifikacija koji se igra u ožujku. Drugi krug zakazan je za svibanj.

Također, pozivnicu IHF-a za prvenstva svijeta 2025. i 2027. godine je dobila selekcija SAD-a s obzirom na to da će se Olimpijske igre 2028. godine održati u Los Angelesu.

Kopirati
Drag cursor here to close