Prvi protivnik Švedska

Terzić: Favoriti će imati problema s nama

"Favoriti u našoj skupine će imati problema sa nama. Očekujem tri velike bitke i dobru prezentaciju Bosne i Hercegovine", kaže kapetan reprezentacije Mirsad Terzić.
Sport / Rukomet | 12. 01. 2022. u 23:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po dolasku u Bratislavu reprezentativci BiH su odradili trening. Završnica priprema protekla je u iščekivanjima svakakog narednog testiranja, pa su zbog koronavirusa u izolaciji ostali Ovčina, Ahmetašević, Građan i Hamidović i vidjet ćemo da li će netko od ove četvorice igrača priključiti kasnije reprezentaciji. Iako je imao taj rezervni spisak, Ivica Obrvan nije pozvao nove igrače.

Tako da u ovom trenutku na raspolaganju ima dva golmana: Benjamina Burića i Nebojšu Bojića, od krila tu su Vlado Draganić, Enes Keškić, Ibrahim Haseljić i Luka Perić. Što se tiče bekova, Obrvan raspolaganju ima Edina Klisa, Mirka Hercega, Nikolu Prcu, Mirsada Terzića, Josipa Perića, Milana Vukšića, Ivana Karačića, Marka Lukića, Dejana Malinovića, te pivote Vladimira Vranješa, Senjamina Burića, Adina Faljića i Dragana Šoljića.

Naravno, ovdje treba uzeti u obzir činjenicu da braća Burić određeno vrijeme nisu trenirali baš kao ni Vladimir Vranješ što su svakako otežavajuće okolnosti za bh team. Uz to, već na startu slijedi duel protiv jednog od kandidata za naslov, Švedske koja u svojoj riznici ima četiri naslova prvaka Europe.

Na prošlom svjetskom, Švedska se probila do finala. Andreas Palicka, Jim Gottfridsson, Albin Lagergren, Niclas Ekberg, Hampus Wanne, bi trebali biti najveći aduti ove selekcije.

"Atmosfera je sjajna kao i uvijek, tužni smo jer nismo mogli igrati prijateljske utakmice, no gladni smo uspjeha, nadam se da će ove tri utakmice biti dobre. Biće jako teške, ali očekujemo da ćemo osvojiti neke bodove. Čekaju nas tri jaka protvnika, nismo igrali prijateljske utakmice gdje bismo probali neke stvari, no konekcija između odbrane i napada je kvalitetna. Favoriti u našoj skupine će imati problema sa nama. Očekujem tri velike bitke i dobru prezentaciju Bosne i Hercegovine", kaže kapetan reprezentacije Mirsad Terzić.

Kopirati
Drag cursor here to close