Poraz od Crne Gore

Čupić: Dobili su nas našim oružjem

"Crna Gora je odigrala fantastično, posebno njihov golman. Bili su mirni i disciplinirani za razliku od nas. Pobijedili su nas našim oružjem," dodao je Čupić koji nije želio tražiti alibi u brojnim slučajevima koronavirusa u hrvatskim redovima.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2022. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija je na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u Budimpešti izgubila od Crne Gore sa 26-32 i praktički ostala bez izgleda za plasman u polufinale.

"Osim prvih 10 minuta, Crna Gora je držala prednost od pet, šest golova razlike. Bio je ovo jedan od dana kada ništa ne funkcionira. Nažalost, poklopio nam se u krivom trenutku. Danas jednostavno nismo bili pravi, ni u obrani ni u napadu. Bilo je puno nervoze, puno razgovora sa sucima, prvi ja. Nekako smo bili bez ideje," kazao je Ivan Čupić, sa sedam golova najefikasniji igrač u hrvatskim redovima.

Hrvatska je loše otvorila susret, no još je gore završila utakmicu. Crnogorska vrsta je u 13. minuti povela s dva gola razlike (5-3),u 28. minuti je imala četiri gola viška (13-9), a na koncu poluvremena i velikih šest razlike (15-9). U nastavku susreta Hrvatska je u nekoliko navrata smanjila na četiri gola zaostatka, no u posljednjih 10 minuta ušli smo sa čak osam golova zaostatka (20-28).

"Crna Gora je odigrala fantastično, posebno njihov golman. Bili su mirni i disciplinirani za razliku od nas. Pobijedili su nas našim oružjem," dodao je Čupić koji nije želio tražiti alibi u brojnim slučajevima koronavirusa u hrvatskim redovima.

"Sve je to nebitno, ne treba tražiti alibi. Nismo odigrali dobru utakmicu i to je razlog zašto smo izgubili. Međutim, nema vremena za plakanje, od sutra je fokus na utakmici protiv Danske," zaključio je Čupić.

Crnu Goru su do velike pobjede predvodili Miloš Vujović i Branko Vujović sa po sedam golova, dok je sjajni Nebojša Simić sakupio 14 obrana. U hrvatskim redovima Ivan Čupić je sabio sedam, a Luka Cindrić pet golova. Ivan Pešić je imao sedam, a Mirko Alilović tri obrane.

"Bili su bolja ekipa, od prve minute su ušli srčanije i borbenije od nas. Iznenadili su nas na početku, kasnije su se odvojili i više nam nisu dali da se približimo. Moramo pogledati utakmicu i vidjeti gdje smo pogriješili," dodao je Marin Šipić.

Tin Lučin je istaknuo kako "danas nismo bili pravi".

"U obrani je nedostajalo energije, dok smo u napadu srljali u pogreške, nismo bili koncentrirani. Kada nam se pružila mala prilika ukazao se njihov golman koji je bio nevjerojatan."

Lučin je dodao kako hrvatska vrsta u iduće tri utakmice mora popraviti dojam.

"Ne smijemo si dopuštati da ovako ulazimo u utakmicu. Moramo biti borbeniji, moramo skupiti glave i odraditi ove tri utakmice najbolje što možemo."

Kopirati
Drag cursor here to close