Rezime

Španjolska, Hrvatska, Njemačka, tko će prvi popustiti?

U petak je dan odmora, a onda slijedi subota i okršaj koji bi mogao puno toga riješiti. Njemačka - Hrvatska.
Sport / Rukomet | 17. 01. 2020. u 11:10 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prve utakmice drugog kruga u skupini I su pokazale kako ćemo dva putnika u polufinale dobiti iz troboja Hrvatske - Španjolske i Njemačke. S tim da Njemačka nema pravo na pogrešku jer ima dva boda manje.

Španjolci su i dalje u vrlo dobrom ritmu, protiv Češke su imali opet visok procenat realizacije, 52 šuta prema protivničkom golu, 31 gol, što je visokih 60%. Perez de Vargas je skinuo 11 lopti, ukupno su njegovi suigrači izgubili tek osam. 

- Malo smo imali problema u početku utakmice, trebalo je određeno vrijeme da se prilagodimo njihovoj obrani. S druge strane, uspjeli smo zaustaviti njihove napade, postići nešto laganih golova, što nam je u konačnici pomoglo da osiguramo pobjedu. Sretni smo zbog pobjede, protiv jedne kvalitetne momčadi kao što je ova Češka, rekao je nakon utakmice Adrian Figueras pivot Barcelone. Za Španjolce ovo je bila sedma vezana pobjeda na Europskim prvenstvima i osma u svih osam međusobnih duela protiv Češke. Do kraja drugog kruga, Španjolci igraju redom protiv Austrije, Bjelorusije te Hrvatske. Kako u ovom trenutku izgledaju, oni bi plasman u polufinale mogli osigurati i prije posljednjeg susreta.

Hrvatska je također u dobrom ritmu, Austrijanci su se trudili, pokušavali, ali nije išlo. Međutim, vidljivo je da su napravili određeni pomak u svojoj igri u odnosu na prethodna takmičenja. Glavni adut Austrijanaca,  Mykola Bilyk je ostao na skromna tri gola i četiri lopte koje je šutnuo. Ni Janko Božović nije bio pravi (2/6), a kada je tako onda šest golova Webera i deset obrana Eichbergera nije dovoljno protiv Hrvatske. Kod Hrvatske  sedam igrača se upisalo  u strijelce, ali su bili itekako dobro raspoređeni. Horvat je postigao šest, Duvnjak i Cindrić 5, Stepančić, Mandić 4, Karačić 2, Šipić 1. Šego nije imao previše obrana, šest ali je bio tu kada u važnim trenucima da uspori Austrijance.

- Imali smo problema u napadu s Duvnjakom, on nas je mučio, a mi smo i dosta toga promašili i gađali stative i prečke. Rano smo potonuli i nije se bilo lako vratiti protiv takvog protivnika kojeg je na kraju zaštitio i Šego na vratima. Iskreno, nismo imali šanse s takvim Duvnjakom i ostalima i tom 5-1 obranom. Malo smo loše ušli u utakmicu, zatim smo pogađali u "drvo", ne u mrežu i nismo mogli bolje od ovoga. Bilyk nam je bio zatvoren, Božović nije imao svoj dan i još smo dobro prošli. Na poluvremenu sam se malo uplašio što će biti u drugom dijelu, naglasio je Slovenac na klupi Austrije, Aleš Pajovič.

Njemačka je tek protiv Bjelorusije odigrala svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem tijeku turnira. Sastav Christiana Prokopa jakim je startom usmjerio utakmicu u željenom pravcu. Kastening i tri puta u nizu Pekeler pobrinuli su se za prvu konkretniju seriju koja je Njemačkoj nakon šest minuta igre donijela 6:2. Na poluvremenu je bilo +7, na kraju +8, 31:23. Wolff je malo podigao svoj procenat na golu s 12 obrana, Kastening je u napadu utakmicu zaključio bez promašaja (6/6), svaki igrač koji je dobio priliku u ovom susretu se upisao barem jednom u strijelce.

- Ovo je bila napokon jedna dobra partija naše reprezentacije. Igrali smo agresivniju, pokretniju obranu, puno bolje nego u prethodnim susretima. U napadu je bili brzine ali i discipline, sve ono što smo planirali smo uspjeli provesti na terenu u susretu protiv Bjelorusije, izdvojio je prvi čovjek na klupi Njemačke, Christian Prokop.

U petak je dan odmora, a onda slijedi subota i okršaj koji bi mogao puno toga riješiti. Njemačka - Hrvatska.

Posljednja četiri susreta su otišla na stranu Njemačke, dva su bila prijateljska prošle godine, jedan s posljednjeg Europskog i jedan s Svjetskog prvenstva. Hrvatska dobro izgleda, ali će upravo Njemačka biti pokazatelj koliko mogu Duvnjak i društvo na ovom Europskom prvenstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close