Nastavljen pobjednički niz

Hrvatska pobjedom nad Austrijom napravila veliki korak ka polufinalu

Pobjedom protiv Austrije Hrvatska je napravila veliki korak ka polufinalu, sada ima četiri boda, kao i Španjolska.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2020. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom je kolu skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Beču svladala domaćina Austriju sa 27-23 (13-8).

Pobjedom protiv Austrije Hrvatska je napravila veliki korak ka polufinalu, sada ima četiri boda, kao i Španjolska koja je ranije u četvrtak svladala Češku sa 31-25, dok je Austrija treća s dva boda. Češka te Njemačka i Bjelorusija, koje igraju svoj susret 1. kola drugog kruga od 20.30 sati, s bez bodova. Plasman u polufinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Hrvatska je ključnu prednost u utakmici izgradila između 9. i 25. minute prvog poluvremena kada se serijom 7-1 odvojila na 10-5. Tijekom tog razdoblja odlično je funkcionirala obrana 5-1 s Domagojem Duvnjakom kao isturenim igračem koja je natjerala Austrijance za čak devet izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, a i doza sreće je bila na strani hrvatske reprezentacije jer je četiri do pet šutova Austrijanaca završavalo na okviru gola, javlja Hina.

Od tih prvih pet pogodaka Austrije čak četiri je postigao krilni igrač Robert Weber dok su njezini najbolji šuteri Mykola Bilyk i Janko Božović bili bez učinka. Bilyk je upio do odlaska na odmor postići dva gola, no prednost Hrvatske ostala je na pet razlike.

U nastavku utakmice Austrija se niti jednom nije uspjela primaknuti na manje od četiri gola razlike. Kada bi domaćini i zaprijetili približavanjem, u tome ih je s nekoliko odličnih obrana spriječio Marin šego.

najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Zlatko Horvat sa šest golova, po pet su dodali Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, dok su kod Austrije najbolji bili Robert Weber sa šest i Gerald Zeiner s četiri pogotka.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će imati u subotu u 20.30 sati protiv Njemačke.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close