Europsko prvenstvo

Španjolci pripravni: Utakmice s Hrvatskom su uvijek poput rata

"Bit će teško jer su Hrvati jako dobri, a utakmice s Hrvatskom su uvijek poput rata. Čvrsti su te se uvijek bore bez obzira kakav je rezultat", izjavio je Dušebajev za španjolski AS.
Sport / Rukomet | 12. 01. 2024. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski rukometni reprezentativac Dani Dušebajev (26) očekuje tešku i borbenu utakmicu s Hrvatskom na otvaranju Europskog prvenstva, koje se održava u Njemačkoj.

Podsjetimo, Hrvatska i Španjolska igraju večeras u 20:30 sati, prenosi Hina. 

"Bit će teško jer su Hrvati jako dobri, a utakmice s Hrvatskom su uvijek poput rata. Čvrsti su te se uvijek bore bez obzira kakav je rezultat", izjavio je Dušebajev za španjolski AS.

"Hrvatska nam je najteži protivnik u skupini. Pobjeda nad njom kasnije bi nam pružila više mogućnosti. Unatoč tome, to nije i konačna utakmica jer bez obzira na nju postoji mogućnost uspješnog nastavka natjecanja", dodao je.

U skupini B nalaze se također Austrija i Rumunjska.

"Nema sumnje da ćemo mi i Hrvatska ući predano u međusobnu utakmicu", naglasio je Dušebajev, koji nastupa za reprezentaciju od 19. godine. On je suigrač hrvatskog reprezentativca Igora Karačića u poljskom Kielcu te kaže da nisu razgovarali o ovoj utakmici na Europskom prvenstvu.

"Vidjeli smo se prvi dan i pitao sam ga samo oko slobodnih dana. Ništa više. Nije trenutak. Imamo dobar odnos, ali pred nama je važna utakmica pa nećemo o njoj pričati do njenog početka", rekao je lijevi vanjski igrač Dušebajev.

Španjolska je pobijedila Hrvatsku 22:20 u finalu Europskog prvenstva igranog 2020., a na zadnjem prvenstvu igranom prije dvije godine izgubila je u finalu s 26:27 od Švedske. Španjolska je prije godinu dana osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

"Jedva čekamo početak prvenstva, osjećaj je kao da si u kavezu pa jedva čekaš izaći iz njega", rekao je Dušebajev. "Iskusni smo pa znamo kako se nositi s ovim trenucima uoči važne utakmice te kako upravljati njome kada počne", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close