Česi postigli pet golova za poluvrijeme

Danci i Norvežani sigurni na startu

Danci su drugi dio dobili s devet razlike primivši tek pet golova. U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Mikkel Hansen s pet, te Symon Pytlick sa četiri gola.
Sport / Rukomet | 11. 01. 2024. u 23:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danska i Norveška uvjerljivim su pobjedama otvorile Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj. Aktualni svjetski prvaci Danci su u susretu 1. kola F skupine u Munchenu porazili Češku s 23:14. Česi su odigrali odlično prvo poluvrijeme koje je završilo 9:9, no u nastavku nisu uspjeli parirati jednom od najvećih favorita EP-a.

Danci su drugi dio dobili s devet razlike primivši tek pet golova. U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Mikkel Hansen s pet, te Symon Pytlick sa četiri gola, dok je kod Čeha najefikasniji bio Vojtech Patzel s četiri gola.

U prvom susretu iz ove skupine Portugal je bio bolji od Grčke s 31:24. Portugal je predvodio Francisco Costa sa šest golova, a Grčku Charalampos Mallios, Savvas Savvas i Christos Kederis sa po pet golova.

Norveška nije imala previše problema protiv Poljske u susretu 1. kola skupine D slavivši s 32:21. Norvežani su već na poluvremenu imali pet razlike, a u nastavku su samo odradili posao. Sander Sagosen je zabio šest, a Magnus Rod pet golova na norveškoj strani, dok je Szymon Sicko predvodio Poljsku s pet golova.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close