Hrvatska protiv Španjolske

Perkovac: Želim ratničku ekipu, pravi fight

"Moramo biti spremni sa svima igrati čvrsto i onda imamo šanse. Možemo držati visoki ritam, falilo nam je protiv Slovenije to u sredini obrane kada smo malo pali", naglasio je Perkovac
Sport / Rukomet | 12. 01. 2024. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, protivnik joj je Španjolska. Izbornik Perkovac dan uoči meča u Mannheimu otkrio je da je svih 19 pozvanih igrača spremno za nastup i zdravo.

Španjolci su stari rivali, ovo će biti čak 26. veliki dvoboj ove dvije selekcije. Dva finala su posebna priča. U Tunisu i Stockholmu.

"Ekipa je spremna, svi igrači su zdravi, čak i Matej Mandić konkurira za sastav. Problema nemamo, sve vijesti su pozitivne i sretni smo zbog toga. Ako bude po mom, želim ratničku ekipu, pravi fight. Moramo biti spremni sa svima igrati čvrsto i onda imamo šanse. Možemo držati visoki ritam, falilo nam je protiv Slovenije to u sredini obrane kada smo malo pali, ali uz puno angažmana trčanja mislim da možemo sve riješiti. Imamo 16 ljudi za utakmicu, nećemo ih reći sve do zadnjeg tehničkog sastanka na dan utakmice, ali ja sam prije mjesec dana znao kojih je to 16 igrača. No, svašta se nepredviđenog događa i nećemo žuriti tamo gdje ne treba", rekao je Perkovac pa nahvalio Španjolsku.

"Uigrani su do detalja, već godinama igraju skupa, imaju iskusnih igrača koji su na okupu najmanje 7-8 godina. Imaju i izvanrednog golmana Pereza de Vargasa, brzi su u tranziciji, kompletna su ekipa koja ima jako puno kvaliteta, ali nadam se da ćemo im otkriti i nedostatke. Naša publika čini čuda, nadajmo se da će i večeras činiti čuda te da ćemo im mi svojom igrom olakšati da naprave izvanrednu atmosferu."

 

Kopirati
Drag cursor here to close