Treba pričekati posljednje kolo

Rukometaši savladali Sloveniju i vjerojatno osigurali plasman na Europsko prvenstvo

Iako treba pričekati posljednje kolo u nedjelju, reprezentacija BiH je vrlo vjerojatno osigurala plasman na Europsko prvenstvo. U društvu najboljih trećeplasiranih selekcija, BiH, Farski Otoci i Grčka imaju po dva boda, Italija je četvrta.
Sport / Rukomet | 27. 04. 2023. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija BiH je večeras u Cazinu savladala Sloveniju 27:26 u petom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj. Treća pobjeda u ovom ciklusu, kako sada stvari stoje vrijedna plasmana na završni turnir. Utakmica je ponudila dosta uzbuđenja, selekcije su stvarale ali i ispuštale prednost, pa je na semaforu stajalo 26:26, 45 sekundi prije kraja.

Nakon dugog napada Senjamin Burić, Slovenci nisu imali niti vremena niti prostora da uzvrate. Najefikasniji u reprezentaciji BiH je bio Senjamin Burić sa sedam golova, Vlado Draganić dodao je šest, a Mirko Herceg i Dino Hamidović po pet. Benjamin Burić je sakupio 12 obrana. Kod Slovenije Domen Novak je postigao šest golova.

Iako treba pričekati posljednje kolo u nedjelju, reprezentacija BiH je vrlo vjerojatno osigurala plasman na Europsko prvenstvo. U društvu najboljih trećeplasiranih selekcija, BiH, Farski Otoci i Grčka imaju po dva boda, dok je Italija trenutačno četvrta bez bodova.

Prema nekim kalkulacijama u posljednjem kolu, Italija ne smije dobiti Francusku u gostima, Estonija Island više od pet razlike također u gostima, dok će svoju šansu u posljednjem vlaku tražiti Slovačka protiv Srbije te Turska kontra Sjeverne Makedonije. BiH u posljednjem susretu gostuje selekciji Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close