Europsko prvenstvo

Slovenija iznenadila Dansku, težak poraz Švedske

Danska je već ranije osigurala polufinale kao prva, Švedska će kao druga među četiri najbolje, dok će Slovenci u petak igrati dvoboj za peto mjesto.
Sport / Rukomet | 23. 01. 2024. u 22:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenija je pobijedila Dansku 28-25 u posljednjem kolu drugog kruga skupine 2 Europskog rukometnog prvenstva i tako osigurala treće mjesto u skupine.

To znači da će u petak igrati dvoboj za peto mjesto protiv trećeplasiraneg iz hrvatske skupine, a to mogu biti Njemačka, Austrija ili Mađarska.

Slovenci su hrabro krenuli od prve minute te kontrolirali dvoboj pa na odmor otišli s plus tri (17-14).

U nastavku su Danci nakratko odgovorili te u dva navrata imali plus dva, no u završnici opet naši susjedi preuzimaju kontrolu te na kraju upisuju pobjedu 28-25.

Horžen sa šest i Vlah s pet golova bili su najbolji u pobjedničkoj momčadi, dok su Kirkeløkke i Jørgensen sa po šest golovi bili najbolji Danci.

Norveška je u posljednjoj utakmici drugog kruga skupine 2 razbila Švedsku 33-23.

I prije ovog dvoboja znalo se da će Šveđani s drugog mjesta u polufinale gdje ih čekaju Francuzi pa su danas uglavnom igrali igrači koji su imali malu minutažu do sada.

Norvežani također nisu mogli bolje od petog mjesta u skupini, no ostaje im za utjehu da su na kraju razbili skandinavske rivale.

Blonz je zabio 11 golova kod pobjedničke momčadi, a Sandell s četiri gola je bio najbolji kod poraženih.

Nizozemska i Portugal su u prvoj utakmici u Hamburgu odigrali bez pobjednika, glasilo je 33-33 (17-15).

Za prvi i jedini bod Nizozemaca u ovoj fazi natjecanja najzaslužniji je bio Rutger ten Velde sa sedam golova, dok su Martim Costa i Luis Frade postigli po osam pogodaka za Portugal koji je s pet bodova trenutačno treći na ljestvici.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close