Neki uz manje neki uz više problema

Slavili Danci, Slovenci, Srbija, Norveška

Srbija je uz sve probleme oko korone i pozitivnih igrača na kraju razbila Ukrajinu 31:23 predvođena Lazarom Kukićem sa sedam golova, Bogdan Radivojević je zabio pet pogodaka, dok je Milan Bomastar imao devet obrana.
Sport / Rukomet | 14. 01. 2022. u 00:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je u pitanju ostatak turnira, ostali susreti su završili prema očekivanju. Danska i Slovenija su upisale pobjede na otvaranju u skupini A.

Danci na sličan način kao recimo i Šveđani protiv BiH. Nešto malo neizvjesnosti u ranoj fazi, onda serija Danaca i prednost na poluvremenu 18:10. Na kraju je Crna Gora ostala u minusu devet golova, završilo je 30:21, Hansen se zaustavio na deset postignutih golova. Zanimljiv je bio duel Slovenije i Sjeverne Makedonije. Slovenci su na kraju pobijedili 27:25, ali do dva boda nisu stigli lako. Slovenija je u jednom trenutku imala i pet golova prednosti, ali kako je utakmica odmicala, tako se i situacija na terenu komplicirala.

Nakon gola Kuzmanoskog, Sjeverna Makedonija je bila na -1, ali nije izdržala. Zarabec i Kodrin postižu važne golove, Jože Baznik skida jednu važnu utakmicu kada se utakmica lomila. Kuzmanoski je kod Makedonije zabio osam golova, Dolenec u dresu Slovenije pet. Legendarni Kiro Lazarov zbog ozljede mišića neće moći zaigrati na ovom Euru, pa će se moći koncertirati na ulogu izbornika.

Srbija je uz sve probleme oko korone i pozitivnih igrača na kraju razbila Ukrajinu 31:23 predvođena Lazarom Kukićem sa sedam golova, Bogdan Radivojević je zabio pet pogodaka, dok je Milan Bomastar imao devet obrana. U ukrajinskim redovima najefikasniji je bio Dmitro Horiha sa šest golova.

"Sveli smo tehničke pogreške na minimum. Napad je funkcionirao i pratio je obranu i golmane. Sve u svemu, zadovoljni smo, ali moramo odmah zaboraviti ovu utakmicu, izvući pouke što je bilo loše, a što dobro i idemo dalje" rekao je kapetan Srbije Mihajlo Marsenić.

Rusi su vodili protiv Litve 20:14, ali se Litvanci nisu predavali. Ipak, ponestalo im je vremena do kraja, pa su poraženi 29:27, uz devet golova Kosorotova. Norvežani su odradili lakši trening kontra Slovačke što potvrđuje i krajnjih 30:25.

Kopirati
Drag cursor here to close