Češka će biti jako težak protivnik

Česi mučili Španjolce, Mrkva odlično branio

Gurbindo Martinez je utakmicu zaključio sa šest golova, Gomez Abello s četiri, dok su kod Čeha glavnu riječ imali Hrstka sa šest, odnosno Babak s pet golova. Golmanski dvoboj je neočekivano pripao Mrkvi koji je imao 16 obrana.
Sport / Rukomet | 13. 01. 2022. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni dvostruki uzastopni prvaci Europe, očekivano ostvarili su trijumf na otvaranju prvenstva. To je prvi susret skupine E u kojem nešto izmijenjena Španjolska nije odigrala neku vrhunsku utakmicu, međutim kada se pogleda cijela utakmica, Španjolci niti jednog trenutka dozvoli bilo kakvo kompliciranje situacije.

Česi su čak i poveli na početku 4:2, nakon čega je stigla mini serija Španjolaca 4:0.Od trenutka Španjolska je stalno bila u vodstvu, Česi do poluvremena nisu mogli bolje od -2. Tomaš Mrkva je i dalje sjajno branio, držao u životu Čehe koji su nakon dva vezana gola Hrstke došli na 21:20, ali su Španjolci brzo utakmicu vratili pod kontrolu. Poveli su 25:21 i na kraju slavili 28:26.

Gurbindo Martinez je utakmicu zaključio sa šest golova, Gomez Abello s četiri, dok su kod Čeha glavnu riječ imali Hrstka sa šest, odnosno Babak s pet golova. Golmanski dvoboj je neočekivano pripao Mrkvi koji je imao 16 obrana, devet više od Pereza de Vargasa.

"Vidjeli smo jednu vrlo dobro reprezentaciju Češke koja nam je stvarno zakomplicirala situaciju na terenu, međutim te prve utakmice su uvijek teške. Imali smo problema u drugom dijelu, njihov golman je odlično branio tijekom cijele utakmice. Ipak i naša obrana je dobra, u napadu nismo briljirali, ali tu su prva dva boda, to je ono što smo tražili u prvoj utakmici, rekao je Španjolski izbornik Jordi Ribera.

Kopirati
Drag cursor here to close