Veliko iznenađenje na startu

NIzozemska šokirala domaćina Mađarsku

Od početka utakmice stvari su se komplicirale za Mađare, sjajno su igrali bek Luc Steins, koji je upisao osam asistencija, dok je Kay Smits iz gola u gol stigao do brojke od 11 postignutih i titule igrača utakmica u kojoj je Nizozemska slavila 31:28.
Sport / Rukomet | 13. 01. 2022. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se činilo kako će večer proći bez iznenađenja, dogodilo je jedno veliko, ogromno. Nizozemska je na startu skinula skalp Mađarskoj, ambicioznom domaćinu koji se sada samo može nadati da u nastavku turnira Nizozemska neće proći dalje, pa da izgubljeni bodovi neće imati svoju težinu. Od početka utakmice stvari su se komplicirale za Mađare, sjajno su igrali bek Luc Steins, koji je upisao osam asistencija, dok je Kay Smits iz gola u gol stigao do brojke od 11 postignutih i titule igrača utakmica u kojoj je Nizozemska slavila 31:28. Za one koji ne znaju, a vjerojatno ih je takva većina, prvi igra za momčad Fenix Toulousea, drugi je član Holstebroa u Danskoj.

Nizozemska je vodila 5:2 u desetoj minuti, 10:5, u dvadesetoj, ali su se Mađari nekako vratili. Uspjeli su sa -5, doći na koliko toliko podnošljiv -3 do poluvremena. Gosti su u nastavku utakmice stalno vodili, ali su uporni domaćini uspjeli dohvatiti izjednačenje nakon gola Lekai i 56. minuti. Boomhouwer na drugoj strani pogađa Dominik Mathe ne, pa trijumf Nizozemaca ovjerava Samir Benghanem.

Mađarski su napad vukli Bodo, Lekai sa šest odnosno osam golova, tu je bio i Mathe koji se u strijelce upisao pet puta, ali je još promašio šest lopti. Mikler je na golu imao samo jednu jedinu obranu, Székely devet koliko i golman Nizozemske Ravensbergen.

Kopirati
Drag cursor here to close