Nikola Portner

Sin Zlatka Portnera pao zbog dopinga

"Duboko mi je žao zbog situacije i dat ću sve od sebe kako bih pokazao da nisam prekršio antidopinške propise i da sam uvijek djelovao u skladu s vrijednostima sporta i nastavit ću tako", napisao je Portner.
Sport / Rukomet | 12. 04. 2024. u 00:31 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vratar rukometnog kluba SC Magdeburg, Nikola Portner osumnjičen je za korištenje dopinga. Skandal je to oko kojeg se jučer oglasio njemački velikan kratkim priopćenjem:

"Nikola Portner i HBL su nas obavijestili da je protiv našeg igrača Nikole Portnera pokrenut postupak vođenja rezultata zbog pozitivnog testa na doping od strane HBL-a."

Pročitajte još

"Do danas znamo vrlo malo detalja o optužbi i statusu postupka. Nikola Portner za sada ne sudjeluje u treninzima i utakmicama našeg kluba. Podržavamo Nikolu u rasvjetljavanju stvari i u kontaktu smo s HBL-om. Ako se pojavi nova situacija, to ćemo priopćiti što transparentnije u dogovoru s igračem", objavljeno je na službenim stranicama kluba.

Nedugo nakon toga, oglasio se i sam igrač preko svog Instagrama:

"Dragi SCM i švicarska rukometna obitelj, dragi navijači. Duboko mi je žao zbog situacije i dat ću sve od sebe kako bih pokazao da nisam prekršio antidopinške propise i da sam uvijek djelovao u skladu s vrijednostima sporta i nastavit ću tako. Imajte na umu da trenutno ne mogu davati nikakve daljnje izjave o ovome", napisao je Portner.

Sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije

Nikola Portner je švicarski rukometaš srpskog podrijetla. Rođen je 19. studenog 1993. godine, a trenutno brani boje njemačkog Magdeburga. Sin je nekadašnjeg jugoslavenskog rukometaša Zlatka Portnera, koji je osvojio zlato s reprezentacijom Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu 1986. održanog u Švicarskoj.

Sin Nikola brani boje švicarske reprezentacije, a nastupio je i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je njegova Švicarska završila posljednja u svojoj grupi, pored Francuske, Njemačke i Sjeverne Makedonije.

Rođen je u Lyonu, a u karijeri je, pored švicarskih klubova gdje je počeo kao omladinac, još igrao za francuski Montpellier i Chambéry. Postao je član Magdeburga 2022. godine.

Nikolina momčad trenutno se nalazi na drugom mjestu njemačke Bundeslige, s bodom manje, ali i utakmicom manje od vodećeg Füchse Berlina. Također se nalaze u polufinalu njemačkog Kupa, gdje ih za dva dana očekuje sraz upravo s Füchse Berlinom.

Također, nalaze se u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka, a protivnik im je poljski Kielce. Jedni su od favorita za osvajanje prestižnog klupskog rukometnog natjecanja, uz španjolsku Barcelonu.

Kopirati
Drag cursor here to close