Prvi trenerski angažman

Musa nakon igračke karijere postaje trener

"Pripremao sam se za ovo tri godine. Zahvalan sam klubu na prilici i počašćen ukazanim povjerenjem" rekao je bivši hrvatski reprezentativac.
Sport / Rukomet | 06. 03. 2024. u 19:59 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši hrvatski reprezentativac Željko Musa postat će trener. Vijest je to koja je odjeknula jutros u hrvatskim i švicarskim medijima. Rođeni Mostarac trenutno nastupa za švicarski Kriens-Luzern, a na kraju tekuće sezone postat će trener svojim suigračima.

Musa je u švicarsku momčad stigao prošle sezone, a već je objavljeno kako će preuzeti funkciju glavnog trenera na kraju sezone. Izrazito zadovoljstvo iskazao je sportski direktor Kriensa, Nik Tominec koji u Željku vidi sve karakteristike pravog trenera. 

"Mlad je, poznaje našu organizaciju i ligu, sjajan je karakter" hvalospjevi su direktora upućeni Musi.

"Pripremao sam se za ovo tri godine. Zahvalan sam klubu na prilici i počašćen ukazanim povjerenjem" rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

38-godišnjak će osim funkcije glavnog trenera imati obavezu i raditi s mlađim kategorijama.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac u svojoj bogatoj karijeri nastupao je za Medveščak, Izviđač, Trimo Trebnje, Gorenje, Vive Kielce, Magdeburg i Zagreb. Za Kauboje je nastupio 130 puta te sudjelovao u osvajanju triju medalja – srebra (2010. i 2020.) i bronce (2012.), sve s Europskih prvenstava.

Pored brojnih utakmica i pogodaka koje je postigao u karijeri, jedan od najupečatljivijih je onaj pogodak u polufinalu Eura 2020. kada je u četvrtom petominutnom produžetku u posljednjim sekundama pogodio za pobjedu i odveo Hrvatsku u finale.

Sa svih strana su stizali hvalospjevi na račun Muse, između ostalog i njegovog kolege na mjestu pivota i također rođenog Mostarca, Marina Marića.

"Nakon što je Šego obranio onu zadnju loptu, svi smo potrčali naprijed i nevjerojatno mi je drago da je baš Željko postigao pobjednički gol. Čovjek se toliko trudi u obrani, ja sam dobio napadačku rolu, a onda on dobije ključnu loptu. Ovo ide u povijest hrvatskog sporta", bile su riječi Marina Marića netom nakon utakmice o Musi.

Kopirati
Drag cursor here to close