Slovenci se raspali u drugom poluvremenu

Rusi iznenadili Norvežane

Danska je upisala vrlo uvjerljivu 34:23 pobjedu protiv Slovenije. Slovenci su odigrali dobro u prvom dijelu, ali u nastavku su bili neprepoznatljivi. Jer drugo poluvrijeme Danci su dobili s velikih 18:9.
Sport / Rukomet | 15. 01. 2022. u 23:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće iznenađenje u utakmicama drugog kola koje su igrane u subotu napravila je Rusija. Rusi su u drugoj polovini prvog poluvremena jasno dali do znanja Norvežanina da ovaj put neće ići baš lako. Stalno su Norvežani hvatali dva gola zaostatka, a onda je u 56. minuti Kotov golom to podigao na +3 i tu je bio kraja priče.

Rusi su sačuvali svoju prednost, Norveška je došla do 22:23 i vrlo vjerojatno ostala bez dva planirana boda u drugom krugu. Kireev je skinuo 12 lopti, jednu više od Saeveraasa na drugoj strani. Što se tiče strijelaca Zhitnikov kod Rusa sedam golova, Barthold također kod Norvežana.

Podmlađena Španjolska je ovjerila prolaz dalje nadigravši Švedsku 32:28. Šveđani su vodili do 13 minute a onda su stali. Već na poluvremenu je Španjolska vodila 17:14, držala prednost do kraja utakmice. Švedska je stigla na -1 pet minuta prije kraja, ali tih preostalih pet minuta Španjolska je postigla četiri a primila samo jedan gol. Angel Fernandez i Hampus Wanne su utakmicu zaključili s osam golova.

Danska je upisala vrlo uvjerljivu 34:23 pobjedu protiv Slovenije. Slovenci su odigrali dobro u prvom dijelu, ali u nastavku su bili neprepoznatljivi. Jer drugo poluvrijeme Danci su dobili s velikih 18:9. Stopostotan je sa sedam zgoditaka bio Mathias Gidsel, a jedan više zgoditak, ali iz 13 pokušaja postigao je Mikkel Hansen. Borut Mačkovšek se u listu strijelaca upisao šest puta. Landin je bio na nivou s 14 obrana.

Kada su u pitanju preostale utakmice, Francuska je opravdala očekivanja kontra Ukrajine 36:23, Crna Gora je uzela dva boda Sjevernoj Makedoniji 28:24, vrlo vjerojatno vrijedna drugog kruga. Slovačka je bila bolja od Litve 31:26, što je možda malo iznenađenje s obzirom na ono što smo vidjeli u prvom kolu.

Kopirati
Drag cursor here to close