Uvjerljiv poraz

Češka lako protiv BiH, momčad Ivice Obrvana ostaje bez prolaska dalje

U drugom kolu Europskog rukometnog prvenstva Češka se bez većih problema obračunala s Bosnom i Hercegovinom.
Sport / Rukomet | 15. 01. 2022. u 19:22 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Češka je slavila s 27:19 i tako praktično ostavila reprezentaciju Bosne i Hercegovine bez šanse za prolaz dalje.

Momčad Ivice Obrvana ima još odigrati sa svjetskim prvakom Španjolskom, no moralo bi se dogoditi čudo da BiH ostvari jednu pobjedu na europskim prvenstvima.

Pogotovo u ovakvom stanju, jer Obrvan ima ogromnih problema s izostancima igrača. Velikom broju rukometaša pridružili su se danas Luka Perić i Ibrahim Haseljić koji su dobili pozitivne testove na koronavirus, a Dejan Malinović i Nikola Prce ni sada nisu bili na dispoziciji.

U prvih deset minuta bh rukometaši su uspjeli postići samo jedan gol, dok je na drugoj strani nezaustavljiv Klima. Njegova četiri gola su osigurala Česima lijepih pet golova prednosti Češkoj reprezentaciji. Međutim, kako je nekako prvo poluvrijeme prolazilo, tako je i reprezentacija BiH izgledala nešto bolje. Burić je počeo braniti, međutim tehničke pogreške su i dalje predstavljale problem, posebno u trenucima kada se mogla napraviti neka mini serija. Međutim, ta druga polovina prvog poluvremena definitivno je bila bolja. Iz zaostatka 9:4, BiH je došla na podnošljivih -3 do poluvremena.

Točnije u tom periodu BiH je napravila mali pomak, tu dionicu je dobila 5:3. Tomaš Mrkva je do poluvremena imao sedam obrana, bio je na 44 posto uspješnosti, dok je Benjamin Burić sakupio šest. Perić je postigao šest golova, Klima čak pet, ali četiri do desete minute.
Na otvaranju drugog Česi ne koristi prvi napad, ali na drugoj strani uzvraća BiH, pa propada prilika da se dođe na -2.

Nakon toga se igra gol za gol, pa Česi i dalje drže tri gola prednosti. Jurka je prestupio, BiH se obranila s igračem manje, Dragnić zabija s krila i na trenutak je samo dva razlike za Češku. Izgubljenu loptu Perića je kompenzirao sjajnom obranom Burić. Karačić pravi korake pa ostaje 15:12. Vanco je isključen, Hamidović realizira sedmerac.

Po prvi na utakmici s čovjekom više bh rukometaši uspijevaju stvoriti taj potrebni višak bez većih problema. Opet na terenu imamo situaciju gol za gol, Česi su i dalje dva koraka ispred, odnosno tri. Herceg je sve bolji, Česi nisu zabili s čovjekom više, šut Karačića zaustavlja Mrkva. Perić radi dobar posao, ide sedmerac, isključenje i gol Hamidovića.

Česi i dalje drže dva gola prednosti jer je Mrkva obranio šut Hamidovića, golman Češke je opet počeo braniti, dok je Klima ponovo u svom ritmu. Tri napada zaredom BiH ostaje bez gola, Vanco s krila efektno pogađa i Česi ponovo imaju velikih pet golova prednosti u 53.minuti. Česi su većim dijelom utakmice bili bez golova s krila, međutim kada se utakmica lomila povezali su dva. S izgubljenom loptom na šest minuta prije kraja, desetom u trenutku, nestala je svaka nada da reprezentacija BiH može nešto napraviti u završnici ovog susreta. Nešto bolja igra u završnici prvog poluvremena i dobro izdanje 20-25 minuta drugog poluvremena nije bilo dovoljno

Matej Klima s osam pogodaka predvodio je Čehe, a čak petorica su imali po tri gola. Briljirao je i Tomas Mrkva s 11 obrana.

Kod oslabljene BiH Dino Hamidović je imao pet golova, a po tri su dodali Mirko Herceg i Josip Perić.

Kopirati
Drag cursor here to close