Pobjeda donosi plasman na Europsko prvenstvo

Rukometaši večeras protiv Slovenije

"Moramo ispraviti greške koje smo pravili i biti bolji nego prošli put. Tražimo najbolje mogućnosti i najbolje izvedbe, odnosno pokušavamo najbolje iskoristiti ono što imamo u ovom momentu", reći će Smajlagić.
Sport / Rukomet | 27. 04. 2023. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo rukometaše dolaze do samog kraja. Muška rukometna reprezentacija BiH traži mogući jednu pobjedu u naredna dva susreta protiv Slovenije i Crne Gore kako bi se ipak na kraju dohvatila završni turnir.

Na ruku reprezentaciji BiH ide i podatak da se večerašnji protivnik Slovenija, već kvalificirala, pa će u Cazin doći u nešto drugačijem sastavu. Međutim, nisu u ovom ciklusu izabrani Irfana Smajlagića ponudili nešto posebno, puno se igrača rotiralo kroz četiri susreta, neki novi, mladi su tu.

"Cazin je grad koji zaista voli sport, voli rukomet. Ne sumnjam u naše igrače i svjesni smo da će ove utakmice odrediti kraj kvalifikacija i da cilj možemo ostvariti samo ako kvaliteta naše organizacije igre bude na jednom višem nivou. Moramo ispraviti greške koje smo pravili i biti bolji nego prošli put. Tražimo najbolje mogućnosti i najbolje izvedbe, odnosno pokušavamo najbolje iskoristiti ono što imamo u ovom momentu. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija, objektivno smo uradili ono što sam očekivao. Slovenija i Crna Gora su za nas na samom početku bili izuzetno teški protivnici, dok je protiv Kosova već bio uočljiv progres i određeni sistem našeg igranja. Taj napredak iz ciklusa u ciklus nam je zapravo i cilj u stvaranju tima za dugoročniji period" istakao je izbornik reprezentacije Irfan Smajlagić.

U prvom susretu ove dvije reprezentacije Slovenija je slavili 28:20, nakon čega je BiH upisala dva trijumfa protiv Kosova, dok je Slovenija na maksimalne četiri pobjede. U ovom trenutku četiri najbolje trećeplasirane selekcije su Farski Otoci, Grčka, Italija i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close