Baraž za SP 2025

Rukometaši protiv Portugala u baražu

Posljednji put su ove dvije selekcije međusobno igrale na Europskom prvenstvu prije četiri godine, Portugal je bio bolji 27:24.
Sport / Rukomet | 27. 01. 2024. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija BiH danas je saznala ime protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu naredne godine.
To je najugodnije iznenađenje još uvijek aktualnog Europskog prvenstva u Njemačkoj, Portugal.

Portugalci su napravili sjajan posao u Njemačkoj, savladali su Grčku i Češku u prvom krugu, nakon čega su u nastavku takmičenja bili bolji od Norveške i Slovenije. Poraženi od Danske i Švedske dok su remizirali kontra Nizozemaca. Na kraju su službeno bili sedmi. Posljednji put su ove dvije selekcije međusobno igrale na Europskom prvenstvu prije četiri godine, Portugal je bio bolji 27:24.

Ove dvije selekcije su igrale međusobno u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo 2015. godine. Tada je BiH završila ispred Portugala u svojoj skupini pa je kroz baraž eliminirala Island. Mečevi baraža su na rasporedu od 8.do 12. svibnja, prva utakmica se igra u Portugalu, revanš u BiH.

Preostali parovi su Slovenija - Švicarska, Farski otoci - Sjeverna Makedonija, Španjolska - Srbija, Grčka - Nizozemska, Rumunjska - Češka i Gruzija - Austrija. Četiri selekcije će poznate nakon kvalifikacijskih utakmica druge faze u ožujku. Na SP će putovati pobjednik susreta Finska – Litva u srazu s Mađarskom, pobjednik susreta Italija – Belgija protiv Crne Gore, Island – pobjednik susreta Estonija – Ukrajina, te Poljska – pobjednik susreta Slovačka – Izrael.

Kopirati
Drag cursor here to close