Odlična igra za kraj

BiH vodila tri razlike protiv europskog prvaka, ali nije izdržala do kraja

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je nastup u skupini E Europskog prvenstva porazom od aktualnog prvaka Španjolske 24:28.
Sport / Rukomet | 17. 01. 2022. u 19:30 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Iako bez izgleda za prolaz dalje momčad Ivice Obrvana odigrala je protiv Španjolske svoju najbolju utakmicu, no to joj nije bilo dovoljno da izbjegne poraz 

I danas oslabljeni, bez Dejana Malinovića te bez ijednog ljevaka, bh. rukometaši odigrali su odličnu utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu. Na odmoru su vodili s 14:12, a sredinom drugog dijela Mirko Herceg pogodio je za velikih tri gola razlike (20:17).

Ipak, kod 22:21 Španjolci su napravili seriju 4:0, otišli na tri razlike (25:22) i prednost očuvali do krajai konačne 28:24 pobjede.

 Ivan Karačić postigao je šest golova za BiH, po četiri su dodali Herceg i Josip Perić, a tri Nikola Prce. Kod Španjolaca je Agustin Casado Marcelo imao sedam pogodaka. 

Iz skupine E u drugu fazu će ili Švedska ili Češka, a te dvije reprezentacija odlučit će o prolazu u međusobnom ogledu večeras u Bratislavi. Bosna i Hercegovina svoje drugo uzastopno Europsko prvenstvo završava s tri poraza i još je bez pobjede na europskim prvenstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close