Nemocnice na kraji města

Obrvan: Najvažniji je da se Malinović vrati

"Imamo još jedan trening. Kada vidimo njegov povratni impuls, sigurno da će igrati protiv Češke ako bude mogao. Meni je sada važnije kako će doći nalaz današnjeg PCR testa za Dejana Malinovića", kaže Obrvan.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2022. u 01:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bolnica na kraju grada. Krajem sedamdesetih godina to je bila popularna Čehoslovačka serija. Ovo nije bila klasična bolnica iako je bilo tu negdje. Na posljednjem testiranju otpao je Malinović, Mirko Herceg također nije bio na raspolaganju, Vranješ, a kada se tome doda četvorka koja je ostala u Sarajevu, onda je jasno koje igrače je na raspolaganju imao Ivica Obrvan, odnosno kolike su šanse imali reprezentativci BiH u susretu sa Švedskom.

Priliku su dobili neki igrači koji vjerojatno ni sami nisu očekivali da će dobiti toliku minutažu, od Klisa preko Vukšića, Keškića, Šoljića, do Lukića i golmana Bojića. Na terenu su Šveđani već do šeste minute uspjeli otići na +5 i to je prednost koju su uglavnom bez većih problema čuvali. U obrani reprezentacije BiH nije bilo "gustoće", Šveđani su bez problema zabijali s krila, s crte, previše je bilo izlazaka na vanjske igrače u kojima su protivnički pivoti ostajali slobodni. U takvoj situaciji nisu mogli ništa uraditi Benjamin Burić i Bojić na golu.

"U četiri popodne smo danas ostali bez njega. Dobio je pozitivan nalaz i to nam je poremetilo puno toga. S dešnjakom na desnom krilu nije lako igrati ni protiv koga. Koncepcija se jednostavno gubi. Trenirali smo s Karačićem i Malinovićem i to je funkcioniralo. Prijateljske utakmice nismo mogli igrati zbog COVID-a. Kada igrate protiv ovako jake reprezentacije koja zatvori te prilaze, ulazite u probleme. Bit će teško i protiv Češke, tražit ćemo kvalitetniju obranu i kvalitetniji napad, manje primljenih golova iz kontri i polukontri, pa bi to možda malo i rasteretilo desnu stranu našeg napada", zaključuje Obrvan.

"Sigurno da je bilo straha, vidjelo se na pojedinim igračima. Kako je Klis ušao u utakmicu... Brzopleto je šutirao i bez samopouzdanja. Moram pohvaliti Lukića koji je u prvom poluvremenu dao nekoliko lijepih golova, ali šetao je i on lijevo-desno. Sve je to za razumjeti", rekao je Obrvan pa dodao o Vranješu koji je danas izostao:

"S Terzićem je naš ključni igrač u obrani. Imamo još jedan trening. Kada vidimo njegov povratni impuls, sigurno da će igrati protiv Češke ako bude mogao. Meni je sada važnije kako će doći nalaz današnjeg PCR testa za Dejana Malinovića jer je na antigenskom testu našeg doktora bio negativan, koji nam nije ostavljao prostor da se provjeri s PCR-om i da on nastupi protiv Češke", dodao je izbornik, prenosi SportSport.ba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close