Izbornik se prihvatio posla

Perkovac u reprezentaciju vraća poznata imena

Perkovac se odmah primio posla i nazvao Marina Šegu, koji je prihvatio ponovni poziv u reprezentaciju.
Sport / Rukomet | 10. 02. 2023. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon još jednog debakla na Svjetskom prvenstvu dobila je novog izbornika.

Umjesto Hrvoja Horvata stigao je iskusni 60-godišnji Goran Perkovac. Bivši hrvatski reprezentativac obećao je puno promjena, a one se odnose i na sastav, prenosi Gol.hr

Šego, Stepančić

Perkovac se odmah primio posla i nazvao Marina Šegu, koji je prihvatio ponovni poziv u reprezentaciju. Iskusni hrvatski golman ima 38 godina, no i dalje može pomoći reprezentaciji, kojoj je potrebno njegovo veliko iskustvo.

Osim Šege novi izbornik će na idućem okupljaju pozvati i Luku Stepančića, sjajnog desnog vanjskog koji zbog teške ozljede nije zaigrao rukomet dvije godine, tek je nedavno ponovno došao na teren.

Stepančić je dugo bio glavna hrvatska uzdanica na desnom vanjskom, no strašna ozljeda noge udaljila ga je od rukometa.

Danas ima 32 godine i još je mnogo godina karijere pred njim.

Perkovac je, osim sa Šegom, razgovor obavio i s Manuelom Štrlekom, koji bi se prema svemu trebao naći na idućem popisu u ožujku.

Vraća se i Štrlek? 

Štrlek je jedan od najboljih lijevih krila današnjice, no u posljednje vrijeme nije ga bilo iz raznoraznih razloga, no Hrvatska ga treba i spreman je ponovno uskočiti u njegov najdraži dres.

Perkovac u mislima ima još nekoliko imena, vjerojatno će neki i izgubiti status stalnog reprezentativca, no ne bi to trebale biti radikalne promjene.

Posebno je zanimljiva situacija oko Mirka Alilovića, koji se 2018. umirovio što se tiče reprezentacije, no Hrvatska je Hrvatska, pa je odlučio pomoći na prošlom Europskom prvenstvu.

I danas brani na vrhunskoj razini, ispred njega su još sigurno dvije do tri sezone na najjačoj razini europskog rukometa, pa ne bi iznenadilo da na idućem natjecanju vidimo i Mirka, koji nas je godinama uveseljavao svojim ludim obranama.

Kopirati
Drag cursor here to close