"Idemo da dobijemo sve što možemo"

Perkovac nakon pobjede: Momci su opravdali povjerenje

"Mi u drugi krug idemo da dobijemo sve što možemo", rekao je Perkovac.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2024. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Rumunjsku 31:25 i tako potvrdila prolazak u drugi krug Europskog prvenstva.

Sada čeka rezultat Španjolske i Austrije kako bi znala prenosi li u iduću fazu natjecanja jedan ili dva boda. Pobijedi li Španjolska, izabranici Gorana Perkovca u drugi krug kreću s maksimalna dva boda i gol-razlikom +10, prenosi Index.hr

"Odigrali smo dobar prvi dio turnira, bez obzira na to što smo protiv Austrije malo lošije izgledali. Danas smo na početku bili malo uplašeni jer su ulog bila ova dva boda, ali na kraju smo riješili sve u našu korist. Mislim da će prenijeti dva boda u Koln jer je Španjolska ipak bolja od Austrije. Mi u drugi krug idemo da dobijemo sve što možemo", rekao je Perkovac pa posebno pohvalio Tomislava Kušana, rukometaša kojem je ovo bio debi na velikim natjecanjima:

"Momci koji su danas dobili šansu su opravdali povjerenje zbog kojeg su i ranije bili na mom popisu. Tomislava Kušana ljudi malo manje znaju, a danas je odigrao sjajnu utakmicu. U obrani je držao pola obrane, a u napadu bio jako bitan. Kuzmanović je pokazao što zna. Domagoj je za nas od neprocjenjive važnosti, igrao ili ne. On aktivnošću uz teren donosi puno, igrao ili ne. Sigurno igrači uče od njega, a učim i ja."

Najbolji hrvatski igrač bio je Luka Lovre Klarica sa sedam golova. Klarici je to bio prvi start na Euru i nametnuo se kao prva zamjena za ozlijeđenog Ivana Martinovića.

Nakon utakmice govorio je za RTL televiziju: 

"Znali smo da treba pobijediti ovu utakmicu za naše samopouzdanje. Zadnju utakmicu smo odigrali tako-tako i znali smo da danas moramo odigrati kvalitetno da pobijedimo Rumunjsku. Hvala Bogu, odradili smo to kako treba i idemo sretni i zadovoljni u drugi krug. Nadamo se da ćemo nastaviti s ovakvim izvedbama".

Ozljedom Ivana Martinovića ne njega je pao velik teret, ali je opravdao povjerenje. "Ne znam što bih rekao, stvarno. Mislim da je svaki igrač tu zasluženo, a meni se nažalost otvorilo jer se Ivan ozlijedio. Ova utakmica je bila za njega kao i za sve naše navijače. Ne želim sebe hvaliti jer to nema smisla. Ovo je timski sport i svatko jednu utakmicu iskoči, a danas sam to bio ja. Naravno da mi je drago i nadam se da ću nastaviti ovako igrati tako da pomognem ekipi", rekao je.

Osvrnuo se i na šanse Hrvatske u drugom krugu: "I jedna i druga grupa su jako teške, svaka ekipa je jako kvalitetna i moramo biti na vrhunskom nivou da bilo koga pobijedimo. Moramo igrati kao protiv Španjolske odnosno s puno elana, želje i angažmana u obrani te trke u napadu. Moramo biti koncentrirani da ne gubimo lopte i radimo tehničke greške. Samo tako ćemo uspjeti nešto napraviti", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close