S koliko bodova u drugi krug?

Hrvatska bez problema protiv Rumunjske, rekord Duvnjaka

U završnici susreta Domagoj Duvnjak je oborio rekord, upisao je danas 247. nastup u dresu reprezentacije uprava na mjestu gdje je debitirao prije 17 godina.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2024. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Hrvatske je ostvarila očekivanu pobjedu protiv Rumunjske 31:25 i sada čeka rasplet u duelu Austrije i Španjolske, kako bi situacija u ovoj skupini bili jasnija, odnosno s koliko bodova će u izabranici Gorana Perkovca u drugi krug.

Hrvatska je uz podršku svojih navijača krenula dobro, povela 3-1, držala prednost od dva razlike ali se Rumunjska nije predavala. Negru je u 11. minuti pogodio za 4:4, ali su onda opet došla dva brza gola Cindrića i Šoštarića.

U nekom dosta sličnom ritmu je prošlo prvih dvadeset minuta. S tim da je Hrvatska nakon gol Klarice imala došla do tri gola prednosti. Rumunjska je svoju najbolju dionicu imala u završnici prvog dijela, mini serijom je došla na 12:12.

Kako je Rumunjska napravila svoju seriju, tako je Hrvatska odgovorila još brže s četiri gola i lijepih +4 na poluvremenu. Upravo je Hrvatska u završnici prvog dijela i na početku drugog utakmicu prelomila. Na četiri gola prednosti iz prvog poluvremena stigla su dva gola Srne i Jelinića i Rumunjska je otišla u zaostatak od šest golova koje više neće stići do kraja.

Jesu Rumunji uspjeli prepoloviti taj zaostatak, točnije spustiti se na -2, ali to je bila njihova posljednja prijetnja. Kad je Klarica pogodio za + 6 deset minuta prije kraja sve je bilo jasno. U završnici susreta Domagoj Duvnjak je oborio rekord, upisao je danas 247. nastup u dresu reprezentacije uprava na mjestu gdje je debitirao prije 17 godina. Klarica je postigao sedam golova, Kušan, Šoštarić, Jelinić su dodali po četiri, kod Rumunjske je daleko ispred bio raspoloženi Negru s devet golova.

Kopirati
Drag cursor here to close