Euro 2024

BiH protiv Švedske, Hrvatska sa Španjolskom

Pored BiH, tu je Švedska aktualni prvak Europe, selekcija s pet naslova europskog prvaka, prvi favorit skupine bez dileme. Upravo je Staffan Olsson, Šveđanin preporodio Nizozemsku...
Sport / Rukomet | 11. 05. 2023. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija BiH će igrati u skupini E Europskog prvenstva naredne godine. Pored BiH, tu je Švedska aktualni prvak Europe, selekcija s pet naslova europskog prvaka, prvi favorit skupine bez dileme. Upravo je Staffan Olsson, Šveđanin preporodio Nizozemsku koja se predstavila u odličnom svijetlu na posljednja dva velika takmičenja, ali i u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, pobjedivši Hrvatsku.

Najveća nepoznanica je Gruzija koja se se prvi put našla na velikom takmičenju. Utakmice skupine E će se igrati u Mannheimu. Prvi susret BiH igra protiv Švedske 11. siječnja, dva dana poslije slijedi susret kontra Nizozemske, dok je Gruzija posljednji protivnik u skupini (15. siječnja).

Po dvije reprezentacije prolaze dalje u skupinu II, sa još dvije selekcije iz skupine D (Norveška, Slovenija, Poljska, Farski Otoci), odnosno dvije iz skupine F (Danska, Portugal, Češka Republika, Grčka).

U drugom dijelu ždrijeba su Francuska, Njemačka, Sjeverna Makedonija i Švicarska (skupina A), dok je Hrvatska u skupini B, tamo su još Španjolska, Austrija, Hrvatska i Rumunjska

Kopirati
Drag cursor here to close