Važan igrač pod upitnikom

Obrvana brine ozljeda Senjamina Burića

Imamo problem sa Senjaminom Burićem, koji je u utakmici za svoj klub Skjern zaradio ozljedu i još je neizvjesno šta će biti s njim. Ne može trenutno trenirati. Trenutno je na terapijama, nije u mogućnosti trenirati" reći će Obrvan.
Sport / Rukomet | 28. 12. 2021. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme idu prema planu, bh rukometaši marljivo rade na Ilidži, uskoro će krenuti i odigravanje kontrolnih utakmica prije odlaska na Europsko prvenstvo. Igrači se svakodnevno testiraju, što donekle stvara određeno opterečenje igračima. Za sada barem kada je u pitanju COVID 19, Obrvan nema problema, međutim ima sa ozljedama pojedinih igrača.

U odnosu na prvi dio priprema, sada Obrvan nemože računati na Pavlovića i Vegara, međutim dodatni problem bi mogla predstavljati ozljeda Senjamina Burića koji je stradao u utakmici za svoj klub Skjern.

"U odnosu na prva četiri dana imamo dva igrača koja su otpala zbog ozljeda, to su Pavlović i Vegar. Imamo problem sa Senjaminom Burićem, koji je u utakmici za svoj klub Skjern zaradio ozljedu i još je neizvjesno šta će biti s njim. Trenutno je na terapijama, nije u mogućnosti trenirati. Nije bio predviđen za ovo okupljanje svakako, njegov klub ima utakmicu 30-tog ovog mjeseca, ali neizvjesno je da li će biti spreman za treću fazu priprema. Od igrača koji su ovdje ostali, svi su spremni, dobro se radi, priključili su nam se neki novi igrači i polako slažemo ideje za igru u odbrani i napadu. Testiranja na koronavirus provodimo svaki dan, nemamo problema za sada, što je veliki strah. Mnoge reprezentacije imaju probleme. To je nešto na što možemo i ne možemo uticati. Volio bih još da danas i sutra ovo protekne u radnoj atmosferi. Kraj je sezone, kraj je godine, glave nisu u funkciji kao na početku sezone, treba se naviknuti na dva treninga dnevno i da se to održi na pravi način. To je cijena igranja za reprezentaciju. Ovaj period ne dozvoljava klasične pripreme da imamo cijeli trening na suho. Ako je jači trening, to se sve odvija sa loptom, odbrambreno, napadački ili tranzicijski. Zahtjevnije je, ali sve kroz igru. Igračima pada malo teže možda, ali opet je zanimljivije nego kada su one klasične pripreme u klubovima kada se radi bez lopte", kaže Obrvan te dodaje

"Najvjerovatnije da ćemo i u trećem okupljanju od 2. januara imati nekoliko igrača više od onih koji putuju na Evropsko prvenstvo, zbog povrede i mogućih pozitivnih testova na COVID i da nas ne bi takva situacija iznenadila, da dva, tri ili četiri budu bez treninga u tom periodu u slučaju potrebne zamjene. E sad, da li ćemo ići u tom maksimalnom broju ili grupom sa kojom manje-više računamo da idemo na Evropsko prvenstvo to ćemo znati u naredna dva-tri dana", zaključio je Obrvan.

Kopirati
Drag cursor here to close