Obrvan: Europsko prvenstvo je neregularno

"Ja bih se usudio reći da je ovo prvenstvo Europe već u ovom trenutku neregularno, ne samo za BiH, već za sve. Ovo što mi prolazimo sada, prolaze i ostali, čak i gore, Crna Gora i Srbija. I Hrvatska ima nekolicinu zaraženih", tvrdi Obrvan.
Sport / Rukomet | 10. 01. 2022. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treninzi, testiranja, izolacija, pa tako u krugu. Otprilike su tako tekle pripreme rukometne reprezentacije BiH, koja je prvo imala trojicu pozitivnih golman Benjamin Burić, trener golmana Mario Blažević i kondicioni trener Muris Đug koji su se opravili, međutim jači udarac je momčad Ivice Obrvana dobila je tri dana prije prve utakmice. pozitivne rezultate PCR testa na prisustvo koronavirusa dobili su Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina.

Da bi se neko od njih priključio reprezentaciji moraju proći petodnevnu izolaciju, te da će morati dobiti dva negativna rezultata na PCR testiranju.

"Ovo zadnje testiranje. S mog kuta gledanja, ludila s kojima smo suočeni zadnjih 20-ak dana, svakodnevnim duplim testiranjima, psihozom iščekivanja rezultata, pozitivno-negativno, može trenirati, ne može trenirati, odlazak u Osijek, otišli smo pozitivni, vratili se s potencijalno dvije zaraze. Iskreno kažem, očekivao sam ovako dosta tešku situaciju i bio sam pesimist po pitanju ove zaraze, živjeli smo u vremenu kada se epidemiološka briga oko nas nije poštivala, ne samo ovdje, nego svugdje. Zima je, ljudi koji su se kretali oko nas nisu možda najbolje poštivali epidemiološke mjere. Ne možete živjeti u staklenom zvonu, igrači hodaju, udišu zrak, bez obzira na to što smo se distancirali, nosili maske i dosta se pazili, dogodilo se da imamo četiri igrača koja su otpala u ovom trenutku, vrlo bitna četiri igrača koji su prošli trenažni proces", rekao je Obrvan uoči puta u Slovačku pa dodao:

"Nažalost, to je tako. Ja bih se usudio reći da je ovo prvenstvo Europe već u ovom trenutku neregularno, ne samo za BiH, već za sve. Ovo što mi prolazimo sada, prolaze i ostali, čak i gore, Crna Gora i Srbija. I Hrvatska ima nekolicinu zaraženih. Prvenstvo će se igrati, ali ja ne smatram da će ono donijeti nešto dobro rukometu", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close