Iznenađenje u skupini A

Crnogorci poslali Slovence kući

Slovenci su imali dvije prilike, ali je Simić dvjema obranama u zadnjoj minuti osigurao veliko slavlje Crne Gore koja turnir nastavlja u skupini I zajedno s Danskom, Hrvatskom, Francuskom i reprezentacijama iz skupine B.
Sport / Rukomet | 17. 01. 2022. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno veliko iznenađenje se dogodilo na ovom Europskom prvenstvu. Za to su se pobrinuli rukometaši Crne Gore koji su u direktnom okršaju savladali Sloveniju 33:32, koja ostaje bez drugog kruga. Svakako je veliko iznenađenje jer su Slovenci nekako bili za mnoge reprezentacija za koju je rezervirano drugo mjesto u skupini A.

Nakon što su herojski svladali Sjevernu Makedoniju izabranici Zorana Roganovića još su jednom junačkom predstavom izborili nastavak natjecanja. Crnogorci su također imali velikih problema tijekom priprema naravno s koronom, međutim na ovo prvenstvu su izvukli maksimum iz ove momčadi koja je tu. Slovenija jeste na
poluvremenu imala tri gola prednosti i sve je tamo do 48. minute izgledalo "normalno", ali su se onda stvari počele mijenjati.

Tada Crna Gora pravi mini seriju 3:0, pa deset minuta prije kraja imamo 28:28. Simović je dobio crveni karton, ali ni to nije usporilo Crnu Goru. Koja će povesti golom Vujovića 32:31, četiri i pol minute prije kraja. Dolenec je poravnao, ali onda opet Grbović minutu i pol prije kraja pogađa za 33:32. Slovenci su imali dvije prilike, ali je Simić dvjema obranama u zadnjoj minuti osigurao veliko slavlje Crne Gore koja turnir nastavlja u skupini I zajedno s Danskom, Hrvatskom, Francuskom i reprezentacijama iz skupine B.

Branko Vujović je bio sjajan s devet golova, Nemanja Grbović također, on je dodao osam. Slovenci su imali dva igrača s po šest golova, Doleneca i Kodrina. Danska će ući u drugi krug bez poraza i s dva boda, jer je u posljednjem kolu nadigrala Sjevernu Makedoniju 31:21.

Kopirati
Drag cursor here to close