Prva provjera

Rukometaši poraženi, Obrvan zadovoljan

"Iako smo izgubili utakmicu, imamo razloga da čestitam igračima na kvalitetnom zalaganju protiv jedne od najboljih pet reprezentacija s posljednjeg Svjetskog prvenstva", naglasio je Obrvan
Sport / Ostali sportovi | 06. 11. 2021. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj od najavljene dvije utakmice, Mađarska je savladala BiH 26:24. Iako u izmijenjenom sastavu, bez nekoliko važnih, prije svega iskusnih igrača, BiH je ostavila više nego dobar protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Većim dijelom, to je bila poprilično otvorena i izjednačena utakmica.

U prvoj polovini prvog poluvremena, bh rukometaši su izgledali dosta dobro, imali su prednost od dva do tri gola. Mađari su se znali vratiti i uspjeli su do poluvremena stići do osjetnije prednosti 14:11. Mađari su u drugom poluvremenu držali ostvarenu prednost koja je u jednom trenutku otišla i na plus četiri, ali su ovaj put izabranici Ivice Obrvana znali stići svoj zaostatak.

Nakon što su Mađari u posljednjim trenucima meča otišli na nedostižnih 26:23, Dejan Malinović je pogodio s deset metara i postavio konačan rezultat 26:24. Ahmetašević je na golu imao devet obrana, mladi Luka Perić koji je postigao pet golova iz sedam pokušaja je bio prvi strijelac reprezentacije.

Po tri pogotka su dodali Edin Klis, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić. Na drugoj strani se istakao Dominik Mathe s pet golova, a golman Ronald Mikler je zabilježio 13 intervencija.

"Iako smo izgubili utakmicu, imamo razloga da čestitam igračima na kvalitetnom zalaganju protiv jedne od najboljih pet reprezentacija s posljednjeg Svjetskog prvenstva. Mogli smo na kraju i pobijediti iako rezultat nije bio u prvom planu, ali ja kao selektor mogu biti zadovoljan onime što su igrači pružili. Danas igramo novu utakmicu, dati ćemo priliku svim igračima, dvojici drugih golmana da brane po jedno poluvrijeme, nadam se da će pristup biti jednak i da ćemo ovu sedmicu zaključiti kvalitetno, te da ćemo izvući puno zaključaka pred predstojeće Europsko prvenstvo" zaključio je nakon prve utakmice prvi čovjek na klupi reprezentacije Ivica Obrvan.

Kopirati
Drag cursor here to close