Dvije provjere protiv Mađarske

Okupili se rukometaši u Sarajevu

"Ovo je isključivo kontrolno okupljanje, na kojem ćemo provjeriti neke mlađe igrače koji su u eventualnom krugu kandidata za Europsko prvenstvo. Nitko nije eliminiran, što, naravno, znaju i igrači koji nisu na spisku" kaže Obrvan.
Sport / Rukomet | 01. 11. 2021. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija BiH će u petak i subotu odigrati dvije prijateljske kontrolne utakmice protiv odgovarajuće
selekcije Mađarske.

Ovo je tjedan EHF-a u kojem će velika većina reprezentacija biti aktivna, za izbornika BiH Ivicu Obrvana su prve provjere nakon završenih kvalfikacija za Europsko prvenstvo. Okupljanje reprezentacije je počelo danas, naredna tri dana igrači će trenirati u Sarajevu, a prema spisku koji je nešto ranije objavio Obrvan, na raspolaganju bi trebao imati 21 igrača. Nakon duže vremena nema tu Nikole Prce, Mirsada Terzića i Ivana Karačića, iskusnih reprezentativaca, dodatno su otkazali Dragan Pavlović i Josip Perić.

"Ovo je isključivo kontrolno okupljanje, na kojem ćemo provjeriti neke mlađe igrače koji su u eventualnom krugu kandidata za Europsko prvenstvo. Nitko nije eliminiran, što, naravno, znaju i igrači koji nisu na spisku. Na okupljanju ćemo imati tri treninga i dvije utakmice, ovo će biti prilika za neke mlađe igrače i nastojat ćemo ravnomjerno raspodjeliti minutažu.Bit će nas 19 jer su Dragan Pavlović i Josip Perić otkazali dolazak. Bez obzira što igramo s vrlo jakom ekipom Mađarske nadam se da ćemo se dobro pripremiti i suprostaviti, kaže Obrvan. 

Ipak, neki igrači koje je računao pozvati, nisu prihvatili poziv.

"Ono što me ne raduje kao izbornika, bez da govorim imena, želio sam provjeriti još 3-4 mlada igrača koji su uzeli rezervu da vide da li žele igrati za BiH i da li im je to pravila odluka. To me iznenađuje jer je nekada bilo da ne spavaš dva dana kada te izbornik zove u reprezentaciju. Po tome vidim da bi se tu neke stvari trebale promijeniti", naglasio je po dolasku u Sarajevo Ivica Obrvan.

Prva utakmica se igra u petak od 17 sati, druga je na rasporedu u subotu od 12 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close