Četiri godine su prošle od Češke

Alilović: Moja je obaveza obući ovaj sveti dres

"Ja sam tu nakon četiri godine. Mislim da je u kratkom roku teško nešto izmisliti, ali rekao sam izborniku da ću doći, pomoći koliko mogu. Mislim da je to moja odgovornost, moja obaveza još jednom obući ovaj sveti dres" naglasio je Mirko.
Sport / Rukomet | 19. 01. 2022. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovo je bila moja zadnja utakmica za reprezentaciju, dosta je bilo, kazao je hrvatski vratar Mirko Alilović nakon utakmice s Češkom na EURU u Zagrebu. Uvijek sam davao sve od sebe za reprezentaciju u ovih 11 godina, nekad je išlo, a nekad i nije. I prije prvenstva sam donio odluku da odlazim, a događaji na ovom prvenstvu su tu odluku samo ubrzali. Šteta što nismo u polufinalu, ali samo bar završili prvenstvo s pobjedom", rekao je tada Alilović.

Hrvatska je na tom turniru završila kao peta, naslov prvaka su uzeli Španjolci. Zanimljivo, kada je Mirko odigrao posljednju, svoju prvu utakmicu za reprezentaciju je odigrao Halil Jaganjac. Jaganjac se morao vratiti iz Mađarske iz ozljede i potresa mozga ove godine, Alilović je ponovo u reprezentaciji zbog svih problema s kojima se suočio izbornik Horvat.

"Ja sam tu nakon četiri godine. Mislim da je u kratkom roku teško nešto izmisliti, ali rekao sam izborniku da ću doći, pomoći koliko mogu. Mislim da je to moja odgovornost, moja obaveza još jednom obući ovaj sveti dres.Siguran sam da bi pobjedom protiv Crne Gore ekipa još rasla, naše samopouzdanje, ali i ambicije. Njihovi igrači igraju u jako dobrim, pa čak i sjajnim klubovima u Europi. To je skup jako dobrih individualaca. Puni su samopouzdanja nakon što su pobijedili Sloveniju. Naravno, oni vide svoju šansu. Trebamo biti oprezni, moramo ih dobro analizirati, ali ja vjerujem, naravno mi sve respektiramo, da bi se oni nas trebali pribojavati na neki način", zaključio je Alilović u izjavi za hrvatske medije.

Kopirati
Drag cursor here to close